2019. október 4., péntek

Én vagy Krisztus?

Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jönni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
Máté evangéliuma 16. rész 24. vers



Annyira szomorú szemlélni, hogy egy ilyen magasztos igazságot mennyire el tudunk mi keresztények torzítani.
Ennek meg is fizetjük az árát azzal, hogy az életünkben folyamatos kudarcra ítéljük magunkat a Krisztus követést illetően.
Talán az elménkkel egyetértünk a fent olvasott igeverssel, de a morális jelentősége sokszor torzultan van jelen életünkben.
Ez történik amikor lelki igazságokat csupán a véges értelmünkkel akarunk felfogni és értelmezni, elutasítva a Szentlélek igazságra vezető munkáját.
Amikor a Szentlélek által megszületik a Krisztusban vetett hit életünkben, akkor tudjuk a hangsúlyt önmagunkról Istenre helyezni.
Minden értelmes ember tudja, hogy mennyire borzasztó átokként nehezedik életünkre az, amit egyesek egónak, egoizmusnak hívnak, a Biblia viszont testnek vagy régi természetnek nevez.
Bárhogyan is nevezzük, tudjuk, hogy kegyetlen úr és halálos ellenségünk.
Ha nem Istent szeretjük, akkor biztosak lehetünk benne, hogy önmagunkat ajnározzuk.
Aki nem a Krisztus dolgai után vágyakozik, az a saját önző vágyait követi.
A mértéktelen és egészségtelen önszeretet jellemzi az ilyen embereket és ez a fő vezérelve életüknek.
Az Isten igazi gyermekei viszont az Isten dicsőségét akarják szolgálni mindenek felett.


IMA: Istenünk, annyira mélyre süllyedtünk mi, 21. századi keresztények. Annyira aljas módon kerestük a saját magunk javát, éltünk az önző, alantas érdekeinknek, miközben áhítatosan idéztük a fenti igeverset.
Segíts nekünk megszabadulni énünk rothasztó hatalmából és átadni életünket teljesen Neked, hogy a Te dicsőséged lehessen életünk fő vezérelve.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...