2022. augusztus 11., csütörtök

Látszat vagy igazi szabadság?

Történt pedig egyszer, hogy amikor az imádkozás helyére mentünk, egy szolgálóleány jött velünk szembe, akiben jövendőmondó lélek volt, és jóslásával nagy hasznot hajtott gazdáinak. Követte Pált és minket, és így kiáltozott: "Ezek az emberek a Magasságos Isten szolgái, akik az üdvösség útját hirdetik nektek!" Apostolok Cselekedetei 16. fejezet 16-17. vers



Pál és Silás a Filippiben lakóknak beszélt az Istenről és az Isten tervéről, miközben egy fiatal lány szegődött a nyomukba, aki látszólag megerősíteni akarta kijelentéseivel az Isten embereit. Úgy nézett ki, hogy akadt egy fiatal rajongójuk.
Mit szólnál hozzá, ha nyomodba szegődne egy ismeretlen és dicsérő szavakat kiabálna neked és rólad? Biztosan furcsa lenne neked, de talán te is azt gondolnád, hogy ha dicséretet mond akkor biztosan jó szándék vezérli.
A valóságban ezt a lányt rabszolgaként tartották a gazdái és szellemi értelemben megszállott volt. Pál apostol átlátott a lány szép szavain és meglátta a gonosz erőket, amelyek belülről emésztették.
Részvétet tanúsított a lány iránt és Jézus Krisztus nevében kiűzte belőle a gonosz lelket. A lány pedig szabad lett.
Talán te is voltál már olyan helyzetben, hogy valaki érdeklődött felőled, és sok-sok dolog emésztett, sok-sok dolog nem volt a helyén, de mégis olyan dolgokat mondtál, amelyekkel ezt leplezni próbáltad. Olyan dolgokat, amelyekkel azt próbáltad érzékeltetni, hogy veled minden rendben van.
Talán túl nagy volt a büszkeséged ahhoz, hogy beismerd segítségre van szükséged. Isten lát téged úgy ahogyan vagy és szeretetteljes részvéttel néz rád.
Szeretné, hogy ne csak a látszat szerint légy szabad, hanem valósággal. Akár félelem, harag, kétely, kapzsiság tart fogva, néha talán te is úgy érzed, hogy felemészt.
Jézus Krisztus ereje meg tud szabadítani ezektől. Ne arra figyelj, hogy mindig azt mondd, ami helyes, inkább engedd, hogy Isten mindent helyrehozzon benned.


IMA: Istenem, szeretném megosztani veled a küzdelmeimet és szeretném azt is, hogy egy bizalmas barátommal is megoszthassam. Segíts ebben, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...