2023. május 17., szerda

" Barátok" akiktől Isten meg akar óvni 1. rész

A rágalmazó titkokat fed fel, azért a fecsegővel ne barátkozz! Példabeszédek könyve 20. fejezet 19. vers



Azt tartja a mondás, hogy aki farkasokkal lakozik, az hamar megtanul vonyítani. A Biblia ugyanezt így fogalmazza meg: " Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok. (barátságok).
Éppen ezért fontos, hogy vigyázz milyen emberek befolyását engeded be életedbe.
Az első embertípus, akitől Isten meg akar óvni: a pletykálkodó.
A pletykálkodó nyelve, három embernek árt egyszerre. Először is önmagának, másodszor annak, akinek elmondja a pletykát, harmadszor pedig annak, akiről pletykál.
" Nem láttad? Nem hallottad? Biztos forrásból tudom..."
Egy lelkipásztor testvérem mondta el, hogy egy gyorsétterembe mentek télen vacsorázni a gyerekével, és amíg ételt rendelt, a gyereke kiment játszani a gyorsétterem játszóteréhez, közben pedig teljesen leizzadt. Vacsora után, hogy  meg ne fázzon a gyermek, hozott egy pokrócot és becsavarta abba, és elszaladt vele az autójához.
Ami ezután történt, rendkívül érdekes volt. Olyan emberek hívták fel, akik pletykálkodás áldozataivá váltak. Következőket kérdezték: " Testvér! Igaz, hogy meghalt a fiad és a holttestével szaladtál az autódhoz? Valaki mondta nekem, hogy a saját szemével látta."
Másik telefonhívás: " Testvér jól vagy? Úgy hallottam idegösszeroppanást kaptál és látott egy atyafi a gyerekeddel szaladni az utcán majd beleborultál vele egy árokba. Szeretnék imádkozni érted."
Ha van egy barátod akivel megosztottál bizalmas dolgokat magadról, és ő kifecsegte azt másoknak, nagyon szívélyesen és szeretettel írd meg neki, hogy új fejezet kezdődik az életedben és abban a barátságotoknak már nincs helye. Kívánj neki minden jót.
Ha van olyan barátod, aki annak ellenére akar traktálni pletykákkal, hogy te jelezted neki nem vagy kíváncsi azokra, szívélyesen és szeretettel zárd le a barátságot vele. Nem véletlenül tanácsolja Isten, hogy fecsegővel ne barátkozz. Ha nem veszed figyelembe az Ő tanácsát, annak meg fogod fizetni az árát.


IMA: Istenem, ebben a szenzációra és újdonságokra éhező világban őrízz meg engem a fecsegéstől, pletykálkodástól, és azoktól is, akik ezeket szeretik és gyakorolják. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...