2018. július 12., csütörtök

Szeretet= tudatos áldozat hozatal!



Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek.
Róma 13:8

Ha tanulni akarunk a szeretetről, akkor fontos, hogy magához a nagybetűs szeretethez, Istenhez menjünk.
Az Ő Fia szeretetére jellemző, hogy először is cselekedetben nyilvánult meg. Telve van a világ csöpögős szeretet, szerelem idézetekkel amiktől sokszor már ódzkodunk, mert nem hiszünk nekik. Panaszkodunk azon, hogy nem kapunk szeretetet, de ne feledjük el, hogy az Isten beszéde nem arról szól, hogy mások tartoznak nekünk a szeretettel, hanem arról szól, hogy mi tartozunk másoknak.
Vannak emberek akik nem akarják másra "pazarolni" szeretetüket, csakis önmagukra, de ezek felett nincs jogunk ítéletet mondani.
Vizsgáljuk meg most önmagunkat. Milyen a mi szeretetünk?
Először cselekszünk, áldozatot hozunk, mint Krisztus?
Ha csak beszélünk, akkor ne csodálkozzunk, hogy nem lesz súlya a szeretetünknek.
Hány házasságot lehetne megmenteni, ha a felek cselekvő módon fejeznék ki a szeretetüket, megbecsülésüket egymás iránt?
Krisztus a legnagyobb áldozatot hozta értünk, mert az életét adta oda. Mi milyen áldozatot szeretnénk hozni időnkből, pénzünkből, képességeinkből, hogy kifejezzük szeretetünket Isten és embertársaink iránt?
A szeretet nem érzés, hanem döntés. Sok házaspárról hallok akik azt mondják, hogy már nem éreznek úgy a házastársuk iránt. A gond az, hogy döntést hoztak azzal kapcsolatosan, hogy nem fogják többé valamilyen oknál fogva szeretni házastársukat. Az érzéseik csak ezt a döntést követik. Tehát ne az érzelmeinkre alapozzuk szeretetünket, kapcsolatainkat, mert a valóságban a cselekedeteink alapozzák meg az érzelmi világunkat.
Dönts úgy ma, hogy először is elfogadod önmagad olyannak amilyennek Isten teremtett. Nem tudunk másokat jobban szeretni, elfogadni, tisztelni, mint amennyire önmagunkat.
Azután pedig hozzunk tudatos döntést, hogy folyamatosan ki fogjuk fejezni szeretetünket tudatos áldozathozatallal majd azután szóval is azok felé, akiket Isten nekünk ajándékozott házastársakként, gyerekekként, felebarátokként.

Ima: Atyám, köszönöm a legnagyobb áldozatot amit meghoztál értem, kifejezve ezzel szereteted. Taníts engem is valóságosan és cselekvő módon szeretni. Krisztus nevében és érdemében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...