2019. január 12., szombat

AZ ÉLETED A LEGHANGOSABB BESZÉD!

Jézus ekkor a tömeghez és a tanítványaihoz szólt.
Ezt mondta: „A törvénytanítóknak és a farizeusoknak van hatalmuk arra, hogy megmagyarázzák Mózes törvényét.
Ezért tegyetek meg és tartsatok be mindent, amit csak mondanak nektek. A tetteiket azonban ne kövessétek, mert csak tanítják a törvényt, de nem cselekszik azt!
Máté evangéliuma 23. rész 1-3. vers (Egyszerű Fordítás)


Azt mondod másoknak, hogy bízzanak az Istenben, miközben te nem bízol?
Azt mondod másoknak, hogy szeressenek és bocsássanak meg, miközben te nem akarsz megbocsátani és szeretni? Talán a saját házastársadnak sem?
Azt mondod másoknak tartsanak ki a gonosz támadásaival szemben miközben te nem cselekszel?
Azt mondod másoknak, hogy imádkozzanak, keressék Isten jelenlétét, miközben te magad sem teszed ezt?


Talán az Isten Szentlelke elítél ma téged és segít egy valós önvizsgálatot tartani.
Könnyű másoknak prédikálni. Cselekedni is az Isten beszédét azonban csak alárendelve életünket teljesen Istennek lehetséges.
Igazán hívő embert követel az, hogy az Isten beszéde igazságában fényében éljünk és járjunk, akkor is, amikor nagyon kényelmetlennek tűnik számunkra.
Amikor beszélünk arról mennyire szeretjük Istent, de a mi életünk nem bizonyítja ezt, megszomorítjuk az Atya szívét és az Ő Szentlelkét. Isten valódi engedelmességet és kapcsolatot kíván tőlünk.
Még egy fontos igazság. Láthatunk ma mindenféle embert hirdetni az Isten beszédét. Ha csak az Internetnél maradunk. Hölgyek akik keresztény csoportokban osztanak meg nagyon szép Igéket, de ha jobban megnézzük, erkölcstelen az öltözködésük, az öltözködésük inkább arra szolgál, hogy kihangsúlyozzák és kitakarják testük azon részeit, amelyeket el kellene takarni. Ha meg vannak intve, nagyon kegyetlenül támadnak.
Rengeteg "önjelölt prédikátor" van ma, de vajon hány igazán Istenfélő?
Ne feledjük azonban, hogy az ő magaviseletük nem mentség a számunkra. Ha Isten beszédét mondják, kötelesek vagyunk alárendelni magunkat annak. Függetlenül attól, hogy ők cselekszik-e amit mondanak, vagy sem.
Senkire sem mutogathatunk majd az utolsó napon. Csak önmagunkra, ha megkeményedtünk, vagy Krisztusra, a drága Megváltónkra, ha Benne vetett hittel éltünk.


IMA: Istenem, bocsáss meg minden tudatos, vagy tudatlan képmutatást életemben. Bocsáss meg minden olyan alkalmat amikor egyet prédikáltam másoknak és én máshogy cselekedtem.
Segíts élni is amit hirdetek. Segíts úgy bíznom Benned, ahogyan másoknak mondom, hogy bízzanak Benned.
Segíts megállnom a kísértésekben úgy, ahogyan másoknak mondom, hogy álljanak meg.
Segíts, hogy sokkal hangosabban prédikáljak az életemmel, mint a szavaimmal. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...