2019. szeptember 28., szombat

Isten szolgálata könnyű és gyönyörű!

Ne félj tőlük, mert én veled leszek, és megmentelek! - így szólt az ÚR.
Azután kinyújtotta kezét az ÚR, megérintette a számat, és ezt mondta nekem az ÚR: Én most a szádba adom igéimet!
Jeremiás könyve 1. rész 8-9. vers

Nehéz az Isten szolgájának lenni? Nem!
Elsősorban azért, mert Isten adja az oltalmat. A lelkünk oltalmát, hiszen kegyelme által meg tud őrizni minket az üdvösségre és ameddig szüksége van ránk a földi életben, a testünket is őrzi. Mikor pedig lejárt a küldetésünk miért is maradnánk a földön? Miért félünk hát emberektől akik ugyanúgy porból vannak, mint mi?
Jeremiás egyedül állt egy egész néppel szemben, akik lázadtak Isten ellen és emiatt az Ő szolgája ellen is, de az Úr megmentette, megőrizte Jeremiást.
Másodszor jó Isten szolgálatában állni, mert szánkba adja az Ő szavát.
Az Ő szavának ereje, örök érvénye van és mindig megtermi a gyümölcsét.
Ahogyan a félelem legyőzéséhez szükséges Istenben bíznunk, úgy az Isten szavának szánkra vételéhez is kell az Isten iránti bizalom.
Hiszen Isten üzenetét ellenségeskedéssel fogadták egyesek, mások gúnyolódtak az Isten szolgáján és Isten üzenetén, mert a láthatókra néztek.
Rövid távon úgy tűnik, hogy a gonoszok boldogulnak inkább, Isten ellenségei úgy "zöldellnek", mint a legszebb pázsit, de nem a legjobb.
Reménységük egy pillanat alatt semmivé lesz, Isten haragjának a szele elragadja őket, helyüket sem találod többé.
Ha Isten téged szólít ma, hogy légy eszköze, ne tedd magad, hogy nem hallod hívását.
Győzd le a félelmet és kezdd el a szent munkát!


IMA: Istenünk, segíts legyőzni a közömbösséget, a félelmet, a bizonytalanságot, a mentségeinket és adj erőt, hogy Téged tudjunk szolgálni Jeremiáshoz hasonlóan. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...