2019. szeptember 27., péntek

Hagyjad az Úrra…

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.
Péter első levele .5. rész 7. vers




HAGYJAD az Úr Istenre Te minden utadat, Ha bánt szíved keserve, Ő néked nyugtot ad. Ki az eget hordozza, Oszlat felhőt, szelet, Napját rád is felhozza, Atyád ő, áld, szeret..

AZ ÚRRA bízzad dolgod: Könnyebbül a teher; : Ezer baj közt is boldog, Aki nem csügged el. Minek a gond, a bánat? Mit gyötröd lelkedet? Az Istent kérjed, várjad, S megnyered, ügyedet

A TE irgalmasságod Van rajtam, Istenem,: Te jól tudod, jól látod, Hogy mi használ nekem. Sorsomat úgy intézed, Amint te akarod; Bölcs a te végzésed, Ha áld, ha sújt karod.


UTAD van számtalan sok, Uram, és eszközöd: Reánk is szent áldásod Bőséggel öntözöd. Művednek akadálya, Szünetje nincs soha; Úgy téssz, amint kívánja Gyermekeid java.


BíZZáL, bánatos lélek! Mit bánt a bú, a gond?: Él még, ki annyi vészek Torkából már kivont. Bajaidból kiment ő, Szűnnek keserveid; Rád még a jó Teremtő Víg napot is derít.


ŐBENNE vesd halálig Jó reménységedet: Ő biztos révbe szállít A bajból tégedet. Bár késik a segítség És nem találsz vigaszt: Eloszlik gond és kétség Előbb, mint véled azt.

Ő MEGCSELEKSZI végre Velünk azt, ami jó: Ösvényünk erőssége Te vagy, Mindenható! Bár nehéz földi pályánk, Könny lepi és tövis, De örök pálma vár ránk: Utunk a mennybe visz.
Gehardt Pál


IMA: Istenünk, szeretnénk bízni Benned és rád hagyni minden gondunkat. Tudjuk, hogy szerető, gondviselő Atyánk vagy, aki megadod azt amire szükségünk van. Segíts minket ebben, Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...