2019. szeptember 26., csütörtök

Az Úr szeme mindent lát...

Minden helyeken vannak az Úrnak szemei, nézvén a jókat és gonoszokat.
Példabeszédek könyve 15. rész 3. vers



Isten egyik fontos tulajdonsága, hogy egy időben mindenütt jelen tud lenni.
Fontos azonban tudnunk, hogy Isten jelenlétének megnyilvánulása egy egészen más dolog.
Ez a megnyilvánulás ott volt az Édenben amikor Ádám és Éva vétkezett, majd el akartak rejtőzni Isten jelenlétének megnyilvánulása elől.
Akár Pétert is említhetnénk, aki Isten jelenlétének megnyilvánulása után a következőképpen fakadt ki:
" Eredj el én tőlem, mert én bűnös ember vagyok, Uram!" ( Lukács evangéliuma 5. rész 8. vers)
Ne feledjük tehát: embereket félrevezethetünk, önmagunkat félrevezethetjük, de Istent sosem.
Talán azt gondoltad amikor csaltál, hazudtál, loptál, paráználkodtál, megcsaltad a házastársadat vagy egyéb gonosz dolgot tettél, hogy még Isten sem látott, de az Ő szemei ott voltak és láttak, látnak minket.
Őt egy pillanatig sem tudjuk becsapni. Őelőle nem rejtenek el a különböző "fügefa leveleink" amikkel próbáljuk palástolni önmagunk rútságát.
Egyedül a bűnbánat segíthet rajtunk. Egyedül az Isten szentségének megnyilvánulásában feltörő bűnbánat és töredelem segíthet rajtunk Jézus Krisztus halála és feltámadása által.
Isten az Ő Szentlelke által ma is mindenütt jelen van. Én nem tudom Isten Szentlelkét "bevinni" a szívedbe, csak arra kérhetlek, hogy gyere Hozzá, hiszen Ő most is jelen van, most is elérhető. Az Ő szentségének megnyilvánulása által téged is újjá tehet.


IMA: Istenünk a Te jelenléted nélkül szűkölködünk, szenvedünk, boldogtalanok vagyunk. Szeretnénk mindig tudatosítani magunkban, hogy te mindig látod a mi életünket és szeretnénk ha a Te jelenléted, hatalmad, szereteted, szentséged megnyilvánulna a mi életünkben is. Krisztus nevében kérjük segítséged ebben, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...