2019. október 27., vasárnap

Mivel vagy tele?

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővelkedjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.
Rómaiakhoz írt levél 15. fejezet 13. vers



Londonban egy elcsüggedt férfi elindult, hogy beleugorjon a Temzébe, amikor meglátta Watts “Remény” című festményének egyik másolatát. Gondosan megfigyelte a képet, amely egy bekötött szemű asszonyt ábrázolt, aki a világ tetején ült és egyhúrú hárfáján játszott. A férfi így kiáltott fel, amint visszafordult végzetes útjáról: “Nekem is van még egy húr a hegedűmön. Odahaza van egy kisfiam.”
Talán te is, sok száz millió emberhez hasonlóan világszerte, üresnek érzed az életed.
Nincs örömöd, nincs célod, nincs békességed. Isten viszont azt üzeni ma neked, hogy Ő az életed reménysége.
Teljesen mindegy, hogy elérted a céljaid, álmaid, vagy nem sikerült megvalósítani amit elterveztél, esetleg nem is találtál igazi célt amiért hajlandó lettél volna küzdeni, dolgozni, Isten be tudja tölteni az életed.
Ő az életed értelme, lényege. Azért vagy itt a földön, hogy megragadd Isten békeajánlatát, és a Krisztusban vetett hit által az Ő gyermekévé, örökösévé válj.
A reménység Istene tehát téged is be tud tölteni olyan örömmel és békességgel, amelyik nem a körülményektől függ, hanem az Istenben vetett hitedben gyökerezik.
Van tehát még a számodra is egy "húr" az életed hegedűjén. Ez a húr az Isten kegyelme. Alázd meg magad Isten előtt, valld be, bánd meg lázadásod és békülj meg az Istennel. Krisztus által te is életre szóló és a földi életen is túlmutató célt kaphatsz, bővölködhetsz a reménységben a Szentlélek ereje által.


IMA: Istenünk Te vagy a reménység, a mentsvár a lelkünk számára. Nincs az az ember, az a körülmény, az a tárgy ami betölthetné a lelkünk szomjúságát. Csak Te adhatsz igazi reménységet, örömet, békességet nekünk, ami túlmutat a halálon. Érints meg ma Szentlelked által minden üres, remény, öröm, békesség, cél nélküli olvasót. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...