2020. március 24., kedd

Az alázatban rejlő erő!

Jézus megkérdezte tőle: "Mit akarsz?" Ő így felelt: "Mondd, hogy az én két fiam közül az egyik jobb kezed, a másik bal kezed felől üljön a te országodban."
Máté evangéliuma 20. fejezet 21. vers


Egy anyuka megy Jézushoz, aki szeretné a legjobb helyet „kijárni” a két fia számára. Jakab és János legyenek Jézus Krisztus jobb és bal keze felőli helyen. Különleges megtiszteltetést szerettek volna kérni. Jézus Krisztus szeretettel fordul ehhez az édesanyához és fiaihoz, de világossá teszi, hogy nem az Ő dolga dönteni ebben a kérdésben.
Ugyanakkor arra is tanít minket Krisztus, hogy amikor Hozzá megyünk, nem nagyra törő lelkületre van szükségünk, hanem alázatos lelkületre.
Kicsit később Jézus Krisztus a tanítványainak mondja: „Aki nagy akar lenni közöttetek, az legyen mindenkinek a szolgája.”
Sok ember számára ez a felhívás teljesen értelmetlennek tűnik. Hiszen akik nagyok akarnak lenni, azok nem akarnak szolgálni, akik pedig szolgálni akarnak, nem akarnak nagyok lenni.
Jézus Krisztus viszont változtatott ezen azzal, amit értünk tett. Jézus Krisztus Isten Fia, és minden hatalom neki adatott Mennyen, Földön, Úr az egész Mindenség fölött.
Jézus Krisztus viszont azért, hogy hozzánk hasonló emberré lehessen, feladta a hatalmát, úgy döntött, hogy szenvedni fog a kereszten és meg fog halni azért, hogy kifizesse a bűneinkért járó váltságdíjat. Isten nagy igazsága és kegyelme folytán ez csodálatos dolgot eredményezett minden ember számára:
az emberiség megmentését és a halál legyőzését.
Mivel Jézus Krisztus uralkodik, megjutalmazza azokat, akik Hozzá hasonlóan önként vállalják az alázatos szolgálatot és meg fogja dicsőíteni Őket.
A látszólagos ellentmondás tehát mégis értelmet nyert, azáltal amit Krisztus tett az emberiségért, azáltal ahogyan Ő szereti, szerette az embert.
Fogadjuk hát be szívünkbe Isten nagyszerű szeretetét és osszuk meg azt a világgal. Ne feledjük: Aki felmagasztalja magát, az megaláztatik.”


IMA: Istenünk, Te az alázat Istene vagy, köszönjük, hogy tanítottál minket a szolgálatban rejlő erővel kapcsolatosan. Segíts, hogy úgy tudjuk szeretni egymást, ahogyan Krisztus szeretett minket. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...