2020. március 25., szerda

Egyet tudok...

Erre ő így válaszolt: "Hogy bűnös-e, nem tudom. Egyet tudok: bár vak voltam, most látok."
Máté evangéliuma 9. fejezet 25. vers



Egy születésétől fogva vak embert gyógyított meg Krisztus. Ebben a történetben világossá válik számunkra, hogy különbség van aközött, hogy valaki fizikai értelemben lát és aközött, hogy valaki látja, tudja az igazságot a szívével, elméjével.
A születésétől fogva vak ember, fizikai értelemben akkor látott először, amikor Jézus Krisztus visszaadta a szeme világát.
A farizeusok, akik egész életükben láttak fizikai szemeikkel, lelki szemeikkel nem láthatták meg az Isten igazságát. Ezért nem érthették meg kicsoda Jézus és mi az Ő földi küldetése.
Ez a születésétől fogva vak ember nem értett még mindent, a farizeusok kérdéseire azt válaszolta, hogy: „Nem tudom.” Ez igaz a ma élő Krisztus követőkre is. Nem tudunk minden kérdésre válaszolni, éppen ezért kell hitben járnunk és Istenben vetni bizalmunkat. Ha minden kérdésre tudnánk a választ, már nem hitben járnánk.
Vannak dolgok Krisztussal, Istennel kapcsolatosan, amiket világosan tudunk éppen azért, mert azokat Isten kijelentette nekünk. Vannak azonban dolgok, amik titkok előttünk. Azt azonban tudjuk, hogy mit végzett Krisztus az életünkben. ( Már ha valóban megismertük Őt…)
Tudhatunk Krisztus bűnt megbocsátó, eltörlő szeretetének igazságáról. Tudhatunk arról, hogy Krisztus miként ad nekünk reménységet a jövőnkre nézve. A Bibliában kijelentett igazságokból és a munkából, ami által Krisztus megváltoztatta az életünket tudhatjuk, hogy Krisztus a Megváltó, Szabadító.
Ez az a lelki igazság, amit tisztán láthatunk attól függetlenül, hogy fizikailag milyen tiszta a látásunk.


IMA: Megváltás Istene, olyan sok kérdés van, amire nem tudjuk a választ, nem érthetjük meg a választ véges értelmünkkel. Segíts tisztán látnunk, hogy mi az amit a mi életünkben is véghez vihetsz Jézus Krisztus által. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...