2020. május 6., szerda

A Menny kapuja!

Félelem fogta el, és így szólt: Milyen félelmes ez a hely! Nem más ez, mint Isten háza és a menny kapuja. Mózes első könyve 28. fejezet. 17. vers


Jákobnak egy olyan valóságosnak tűnő „álma” volt, hogy nyilvánvalóvá vált előtte, ez Istentől kapott látomás. Amikor felébredt, mondta: „Milyen félelmes ez a hely! Nem más ez, mint Isten háza és a menny kapuja.”

Ez egy olyan dologba ad nekünk betekintést, ami napjainkban is megtörténhet és meg is történik. Ma is lehetünk Isten jelenlétében úgy, hogy még csak tudatában sem vagyunk ennek a nagy csodának.

Egy istentiszteleten az egyik ember átéli az Istennel való mély kapcsolat titokzatosságát, örömét annyira, hogy szent félelem lesz úrrá rajta, míg a másik ember ugyanazon az istentiszteleten egyáltalán semmit sem érzékel, tapasztal.

Mit értett azon a mondaton Jákob, hogy „Isten háza és a menny kapuja?” Volt ott a közelben valamilyen templom, imaház, vagy egyáltalán valamilyen épület? Nem volt. Voltak ott más emberek? Nem voltak. Jákob megértette, hogy Isten háza és a menny kapuja ott van, ahol Isten jelen van.

Sok-sok évvel később, János apostol így beszél a Szentlélek által: „Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.” János evangéliuma 1. fejezet 14. vers

Jézus Krisztus lett az a Földön, akiben Isten lakozott, megtestesült, és Általa nyílt meg az út minden ember számára, hogy bennünk is élhessen Isten a Szentlélek által. ( Apostolok Cselekedetei 2:4, 33, 38) Pál apostol azt mondja: „Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik.” ( 1 Korintus 3:16).
Isten háza ott van, ahol Istenlakozást vesz, és ez által új életet hoz belénk és körénk.
Ő szeretné a mi szívünket az Isten házává, a menny kapujává tenni. A te szívedben helyet kapott már?


IMA: Istenünk, jöjjön el a Te országod, és legyen meg a Te akaratod azáltal, hogy bennünk élsz és rajtunk keresztül cselekszel. Krisztus nevében kérünk, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...