2020. május 7., csütörtök

A szövetség ereje!

Népemmé fogadlak titeket, és a ti Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én, az ÚR vagyok a ti Istenetek, aki megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától.
Mózes második könyve 6. fejezet 7. vers



Napjainkban olyan kevés szó esik a szövetségről, már a legtöbb esetben szerződésekről beszélünk. Pedig nagyon fontos újra felfedeznünk a mi Istenünket, aki annyira bensőséges módon munkálkodik a szövetség ígéretei által.

A Biblia az Ó és az Újszövetség kereteibe van foglalva. Ezeket a szövetségeket Ábrahám, Izsák, és Jákob leszármazottaival kötötte Isten.

A Biblia csak a szövetségben való élésről beszél. Az Isten szíve, amely a szövetség szíve így foglalja össze ezt: „Népemmé fogadlak titeket, és a ti Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én, az ÚR vagyok a ti Istenetek”

Isten egyesül az Ő népével a hűséges, kifogyhatatlan szeretetével. A házasság a legközelebbi párhuzam Isten velünk kötött szövetségét illetően. Két személy eggyé válik, és úgy döntenek, hogy egyek lesznek, míg a halál el nem választja őket.

Isten szövetsége az emberrel egy érdekes kérdést vet fel. Hogyan válhat eggyé egy minden tekintetben szent és igazságos Isten, a minden tekintetben szentségtelen, bűnös emberrel?

Ez kizárólag Jézus Krisztus keresztje által lehetséges, amely által helyreállít minket Isten. (Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne 2 Korintus 5:21)

Az Isten és ember közötti szövetség csakis a Jézus Krisztusban vetett hit által jöhet létre. Csakis Krisztusban tartozhatunk örökké Istenhez.



IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus által minden ember Istene és Atyja akarsz lenni. Köszönjük, hogy utat készítettél nekünk Krisztus által, hogy visszatérhessünk Hozzád, azáltal, hogy a Fiad halt meg a kereszten a mi bűneinkért és feltámadt a mi megigazulásunkért. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...