2020. május 8., péntek

Személyes találkozás Istennel!


Jákob Penúélnak nevezte el azt a helyet és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam. Mózes első könyve 32. fejezet 30. vers



Napjainkban, amikor a koronavírus miatt távolságot kell tartanunk, jól jön, hogy telefonon, e-mailben, Facebookon, Twitteren, Skypeon stb.
Ennek ellenére egyre több embertől hallom, hogy szeretne akár nagyobb távolságot is utazni, hogy személyesen találkozhasson számára kedves személyekkel.
Az életünkben fontos szemtől-szembe találkozni egymással.  Milyen lenne azonban, ha Istennel találkoznál személyesen?
A Bibliában, Jákobról olvasunk elsők között a bűneset után, hogy személyes találkozása volt Istennel. Szemtől-szembe került Isten angyalával, harcolt Vele, az angyal pedig Istentől jövő üzenetet mondott Jákobnak.
Jákob élete teljesen megváltozott ettől a találkozástól. Új nevet kapott, Izrael lett Jákobból, új életet kapott Istentől.
Ebből fakadóan új lehetőségek nyíltak meg a csaló előtt, aki Isten harcosává lett. Azon a reggelen Jákob Isten áldásával bicegett tovább az útján, és nemsokára kibékült a testvérével: Ézsauval.
Mivel Isten megváltoztatta az életét, Jákob így beszélt Ézsauval: „Mert amikor megláttam arcodat, mintha Isten arcát láttam volna, olyan kegyes voltál hozzám.” (1 Mózes 33:10)
Milyen érdekes, hogy a féltékenység és a rosszindulat eltűnt Jákob szívéből Ézsauval kapcsolatosan.
Nekem és neked szükségünk van-e egy személyes találkozásra Istennel ahhoz, hogy testvérünket, embertársunkat egészen máshogy tudjuk látni?


IMA: Istenünk, vágyunk látni a Te arcodat. A Te ígéreteid az élet legdrágább értékei közé tartoznak, és olyan lehetőségeket nyerhetünk általuk, amiket csak Általad és Benned találhatunk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...