2020. május 9., szombat

Isten dicsősége!

Mózes pedig ezt mondta: Mutasd meg nekem dicsőségedet!
Mózes második könyve 33. fejezet 18. vers




Mikor kérted utoljára életed során Istent arra, hogy mutassa meg neked dicsőségét? Mi indította Mózest arra, hogy ezt kérje Istentől?
Miután 40 napot töltött a Sínai hegyen Istennel, Isten felírta a kőtáblákra a 10 parancsolatot és Mózes visszatért, a népet mulatozva találta, egy aranyborjút imádva.
Elfordultak az Istentől, aki kihozta őket Egyiptomból, a szolgaság házából, önként választva az Isten elleni lázadás sötétségét.
Mózesnek cselekednie kellett és nem akart úgy cselekedni, ahogy napjainkban szoktunk. „ Ha sokan vétkeznek és esnek egy bizonyos bűnbe, akkor „szállítsuk le a mércét”, tegyük semmissé Isten törvényét. Mózes azt kérte Istentől, hogy mutassa meg az Ő dicsőségét, mert látni akarta Isten nagyságát, fenségét és ragyogó szépségét.
Szüksége volt egy friss, Istentől jövő kinyilatkoztatásra, hogy folytatni tudja az útját Istennel annak ellenére, hogy önmaga körül csak lelki sötétséget látott.
Isten mindent betöltő, erőteljes jelenlétének bizonyosságáért könyörgött.
Nekünk is erre van szükségünk ebben a sötét világban. Kétségbeesetten kell kívánnunk Isten jelenlétének dicsőségét életünkben.
Mit felelt Isten Mózesnek? „És amikor elvonul dicsőségem, a kőszikla hasadékába állítalak, és kezemmel betakarlak, amíg elvonulok. Azután elveszem kezemet, és megláthatsz hátulról, mert orcámat senki sem láthatja meg.” Mózes 2. könyve 33. fejezet 22-23. vers
Isten örömmel teljesítette Mózesnek ezt a vágyát. Mózes szívét annyira rabul ejtette Isten dicsősége, hogy attól kezdve a világ semmilyen csábítása, csillogása nem tudta elvonni a figyelmét Isten szépségéről.
Hiszed vagy sem, válaszúthoz érkeztünk. Csak két út van: vagy minket is elnyel a sötétség és megyünk a nagy többség után mondván: „Ők is azt csinálják.”, vagy addig könyörgünk Isten jelenlétének dicsőségéért, amíg nekünk is megmutatja magát és szívünk örökre az Ő dicsőségének világosságában marad.

IMA: Istenünk, mutasd meg nekünk is a Te dicsőséged, hogy a Te igazságodban, bölcsességedben, és szentségedben járhassunk. Köszönjük, hogy ma is örömödet leled abban, hogy megmutasd magad azoknak, akik hittel vágynak a jelenléted után. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...