2020. május 10., vasárnap

Béke és biztonság Istennél!

Aki a Felséges rejtekében lakik, a Mindenható árnyékában pihen,
91. Zsoltár 1. vers 



Egy háborús országból menekült mondta el, hogy a 91. Zsoltár a kedvenc része a Bibliából. A háború miatt rengetegszer kellett új óvóhelyre költöznie a testi épsége érdekében, de a lelke mindig is biztonságban volt.
Életünk során mi is lakozhatunk a Felséges rejtekében és a Mindenható árnyékában, akkor is, ha a mindennapjainkban feszültségeket, nehézségeket, konfliktusokat, halálos betegségeket élhetünk meg.
A zsoltáríró maga is tudta, hogy az élet tele van bizonytalanságokkal, de ennek ellenére van biztonságos hely az ember számára.
Mi a rejtekhely, a pihenés helye a mi életünkben? A pénzünk, a családunk, otthonunk, munkánk mind nagyon labilisak. Egyik percről a másikra összeomolhatnak. A lelkünk ellensége, az ördög célja, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Az egyetlen hely, ahonnan senki nem ragadhat ki bennünket: „A Felséges rejteke, a Mindenható árnyéka.”
A feltámadt és Mennybe ment Királyunk megígérte: Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből.” János evangéliuma 10. fejezet 27-28. vers


IMA: Istenünk, dicsérünk Téged a biztonságért és békességért, amit Nálad találhatunk. Ez a békesség Belőled fakad attól függetlenül, hogy mi történik velünk az életben. Krisztus nevében add nekünk ezt az áldott békességet. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...