2020. május 11., hétfő

Meghallani Isten szavát!

Sámuel még nem ismerte az Urat, mert az ÚR még nem jelentette ki igéjét neki.
Sámuel első könyve 3. fejezet 7. vers



Amikor valaki meghallja Isten küldetésre szólító szavát, és igent mond annak a hívó szónak, nincs az a nagy áldozat, amit ne akarna meghozni azért, hogy az Istentől kapott küldetés végrehajtsa.
Ezt látjuk a gyermek Sámuel történetében is. Isten szavát meg kell tanulnunk meghallani. Sámuel mentora Éli főpap volt, és arra készítette fel Sámuelt, hogy egy nap ő is pap lehessen.
Tanult a ceremoniális tisztálkodásról, étel áldozatokról, imádságról és Isten törvényéről. Ez a képzés minden aprólékos részletre kitért, de azt nem tanította meg Sámuelnek, hogyan kell meghallani Isten szavát.
Háromszor szólt Isten Sámuelhez, Sámuel pedig azt gondolta, hogy csupán egy idős pap, Éli szólítja őt. Éli megkésve ugyan, de rájött, hogy Isten szól Sámuelhez. Ekkor adta a tanácsot: „Ha még egyszer szólít a hang, mond, hogy szólj Uram, mert hallja a Te szolgád.” Ez a tanítás segítette Sámuelt abban, hogy megismerje Istent és Isten beszédének erejét.
Isten pedig nagy dolgokra használta Sámuelt, mint az Ő prófétáját.
Amikor Isten hívott arra, hogy indítsam el ezt az online keresztény oldalt egyrészt azért, hogy megosszam Isten üzenetét, másrészt azért, hogy segítsünk házassággal, párkapcsolattal kapcsolatosan, hallottam a hívást, de mentegetőztem. Nem tudtam semmit, nem volt eszközöm, nem volt szponzorom és semmiféle segítségem.
Azt viszont sosem bántam meg, hogy igent mondtam erre a hívásra, mert sok áldásban részesültem azóta.
És te? Meg tudod különböztetni Isten hangját az emberek hangjától? Akarsz engedelmeskedni Isten hívásának?


IMA: Istenünk, kérünk szólj a mi szíveinkhez is. Segíts minket, hogy meghalljuk, amit mondasz és engedelmeskedjünk a Te szavadnak. Szentlelked által segíts meghallanunk a hívó szavadat és hűségesen szolgálhassunk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...