2021. február 16., kedd

Ki vagyok én, hogy…

Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? Mózes második könyve 3. fejezet 11. vers



Jártál már úgy, hogy egy problémát próbáltál megoldani, helyre tenni, de még rosszabb lett a helyzet? Emlékszem egy ilyen tapasztalatomra nemrég, amikor eldugult a fürdőszobai lefolyónk. A dugulás problémáját ugyan sikerült megoldanom, de már úgy visszahelyezni a lefolyó csöveket nem tudtam, hogy ne legyen víz szivárgás. Mózes is tudta milyen érzéseket okoz egy ilyen dolog az emberben. 40 évvel azelőtt, hogy Isten megszólította a pusztában, Mózes a saját kezébe vette a dolgokat és igazságot szolgáltatott Isten népének úgy, hogy megölt egy katonát Egyiptomban. Ez a halott azonban nem maradt rejtve a sivatagi homokban, hanem előkerült, Mózes pedig menekülésre kényszerült és 40 évnyi juhpásztorkodás következett. ( 2 Mózes 2: 11-25, Apostolok Cselekedetei 7:20-30. versek) Bőven volt ideje Mózesnek elgondolkodni a hibákon, amiket elkövetett. A pusztaságban viszont találkozott Istennel, Isten pedig arra hívta őt, hogy juhok pásztorából legyen az Isten népének a pásztora. Mózesnek azonban egyáltalán nem tetszett ez az elhívás. Elsősorban azért, mert megtanulta mennyire gyenge és esendő ember önmagában. Éppen ezért gondolta, hogy ez az elhívás biztosan nem neki való. Sokunk járunk, jártunk hasonló cipőben. Ismerjük saját gyengeségünket, gyarlóságainkat. Éppen ezért talán már feladtuk a törekvésünket, hogy életünkkel valamit változtassunk jó irányba a világon talán már az iskolai évek alatt vagy a későbbi években az életben kapott pofonok miatt. Éppen emiatt történhet meg történhet meg velünk az, hogy úgy érezzük már nincsenek nagyszerű tervek az életünkre nézve. Inkább hagynánk a munka nehezét a szomszédunknak, hiszen miért kellene nekünk ismét kudarcot vallanunk? Azért mert Valaki mögöttünk van és támogat, megfog minket, ha megtántorodnánk. Emlékezz arra, hogy mit mondott Isten Mózesnek: „Veled leszek bárhová csak mész.”
Ugyanezt állítja Jézus Krisztus is önmagáról: „… és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. ( Máté evangéliuma 28:20)


IMA: Istenünk, segíts minket felülkerekedni a múltunk sikertelenségein és az ebből fakadó önsajnálatunkon. Rázz fel minket a kábulatunkból. Vonj be minket áldott terveidbe és tégy minket késszé arra, hogy oda menjünk, ahová csak küldesz. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...