2021. június 10., csütörtök

Utolsókból elsők és az elsőkből utolsók

Hát nem szabad-e nekem azt tennem a javaimmal, amit akarok? Vagy a te szemed azért gonosz, mert én jó vagyok? Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók.                                                            Máté evangéliuma 20. fejezet 15-16. vers



Mit tett az Isten ügyéért a lator, akinek Krisztus a kereszten adta az örök élet ajándékát? Járt akár egyszer is templomba? Mégis néhány percért, amit Krisztusban vetett hitben töltött, övé lett az örökkévalóság.
Mit tett, vállalt Pál apostol szolgálata során? Hátrahagyta a vallását, az előmenetelét Krisztusért, utazott sok-sok gyülekezetbe, megverték többször is, elárulták a saját testvérei, többször hajótörést szenvedett, többször zárták börtönbe a hite miatt, leveleket írt a gyülekezeteknek, sok-sok vezetőt állított szolgálatba és a végén ő is az üdvösséget kapja ugyanúgy, mint a lator.
Nem érdemeltem sem én, sem te az üdvösség ajándékát. Nem voltunk méltók arra, hogy Isten az Ő munkájába hívjon minket.
Ha Isten igazságos lett volna hozzánk, akkor egyikünket sem hívja a szolgálatára, hanem inkább hagy minket a bűnben és reménytelenségben, halálban.
Hát nem kellene örülnöm Isten kegyelmes hívásának? Ne mondjam ma is mindenkinek, hogy még van hely Isten szőlőjében? Bőven van még munka.
Tudsz örülni annak, ha egy ember megismeri Isten kegyelmét és elfogadja azt? Tudsz örülni annak, hogy Isten nemcsak hozzád jó, hanem másokhoz is?
Munkálkodjunk hát egészen „estig”. Tartsunk ki hűségesen Isten mellett egészen a célig. Aki meghátrál, abban nem gyönyörködik Isten. Aki meghátrál, annak a jutalmát más fogja átvenni.
Köszönd meg az örök élet ingyenes ajándékát, mert nem érdemelted meg. Mi azért szeretünk, mert Ő előbb szeretett és hívott minket. Ezt soha ne felejtsük el.
Tencut Zoltán


IMA: Istenem, sok-sok lehetőség közül én ma is Téged és a Te munkádat szeretném választani. Tudom, hogy akkor van értelme az életemnek, munkámnak, ha a Te hívásodnak mondok igent. Köszönöm, hogy érdektelenségünk ellenére ma is hívsz minket a Te munkádba és ingyen adod nekünk az örök élet ajándékát. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...