2021. június 9., szerda

A gyermeki hit jutalma

A királyi tisztviselő újra kérte őt: "Uram, jöjj, mielőtt meghal a gyermekem. Jézus erre így válaszolt: "Menj el, a te fiad él." Hitt az ember a szónak, amelyet Jézus mondott neki, és elindult. Még útban volt hazafelé, amikor szembejöttek vele a szolgái a hírrel, hogy a gyermeke él. 
 János evangéliuma 4. fejezet 49-51. versek


Nagy felelősség szülőnek lenni. A gyermekeink nem azt teszik, amit mondunk nekik, hanem a nyomdokainkat követik sok esetben. Ha teszünk egy nem Isten szerinti lépést, ha Isten nem könyörül rajtunk, a gyermekeink életében viszontláthatjuk azt. Édesanya, aki valamikor fiatal lányként megszökött a szerelmével és összetörte a szülei szívét, anyaként zokog, mert a lánya hasonló dologba keveredett.
Milyen sokan mondogatják ma is körülöttünk: „Te még hiszel a Bibliának? Tényleg elhiszed, hogy Isten ma is vezet? Hallgass a szívedre, az eszedre vagy a megérzéseidre, hallgass a jósnőre vagy bárki másra, csak Isten szavába ne helyezd a bizalmadat.”
A fenti történetben egy királyi tisztviselőről van szó, akinek a gyermeke halálán volt, és akinek a Krisztusban vetett hite miatt megmenekült a gyermeke a haláltól.
Ó Istenünk! Add nekünk is ezt a hitet. Nekünk is szükségünk van a gyógyulásra és családunknak is szükségünk van a Tőled jövő szabadulásra.
Azért döntöttem az Isten mellett, azért hagytam mindent magam mögött, hogy igazi, Krisztusból eredő hitem legyen és Neki szentelt életem.
Ha a fiam elmondja, hogy szüksége van 5000 forintra, mert holnap kirándulni mennek az iskolatársakkal, és azt mondom neki, hogy adni fogom a pénzt, akkor teljesen megnyugszik, mert bízik teljes mértékben bennem.
Erre a hitre van szükséged és van szükségem nekem is. Aggódik a gyermeked azért, hogy másnap lesz-e uzsonna a táskájában? Egyáltalán nem.
Miért nincs meg bennünk ez a gyermeki hit és gyermeki bizalom?
Isten, az én Atyám megígérte, hogy sosem fog magamra hagyni, az Úr megígérte, hogy mindent meg fog adni nekünk, amire szükségünk van. Akkor miért kellene aggódnunk? Miért kellene félnünk? Kérj ma te is ilyen gyermeki hitet a mennyei Atya szavában, hogy elnyerd ennek jutalmát is. Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, te ígérted, hogy sosem hagyod el a tieidet. Köszönünk minden jót, amivel eddigi életünk során is érdemtelenül elhalmoztál minket, segíts nekünk, hogy gyermeki hittel és bizalommal bízzuk Rád minden egyes napon életünket. Krisztus nevében kérünk. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...