2021. június 8., kedd

Kiközösítve Krisztusért

Erre így feleltek neki: "Te mindenestől bűnben születtél, és te tanítasz minket?" És kiközösítették. Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: "Hiszel te az Emberfiában?" Ő így válaszolt: "Ki az, Uram, hogy higgyek benne?" Jézus így felelt neki: "Látod őt, és aki veled beszél, ő az." Erre az ember így szólt: "Hiszek, Uram." És leborulva imádta őt. János evangéliuma 9. fejezet 34-38. versek



Egy szegény vak embert gyógyított meg Krisztus szombatnapon. Irigységtől és gonoszságtól vezérelt emberek nem tudtak örülni ennek a gyógyulásnak és igyekeztek rágalmakkal bemocskolni Krisztust. Ha a csodát nem tagadhatták, legalább a csoda forrásának a tisztaságát igyekeztek megkérdőjelezni.
Ezek az emberek keresték az „igazságot” és ezt úgy tették, hogy közben megfenyegettek mindenkit, amennyiben Krisztus mellett tanúskodnak, ki lesznek rekesztve a zsinagógából.
A meggyógyult ember saját szülei sem mertek osztozni a fiuk örömében és megvallani az igazat Jézussal kapcsolatosan.
„ Ezt azért mondták a szülei, mert féltek a zsidóktól, mivel a zsidók már megegyeztek abban, hogy ha valaki Krisztusnak vallja őt, azt ki kell zárni a zsinagógából.” (22. vers)
Mivel a meggyógyult ember nem értett egyet az alaptalan rágalmakkal a gyógyítóját illetően, kiközösítették a zsinagógából.
Elveszítette az addigi jótevőit, elveszítette a szülei támogatását, a zsinagógai közösséget, de megnyerte a világ Világosságát.
Nemcsak a szeme világát nyerte meg, de üdvösséget is kapott Krisztustól.
Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy látnak, de valójában lelki értelemben sötét vakságban vannak. Ezeknek is van templomuk, közösségük, törvényeik, határozott véleményük csak a világ Világosságát nem ismerik.
Istené a dicsőség azért, mert Ő ma is üdvözít embereket. A meggyógyult embert kiközösítették a zsinagógából, de helyet kapott Isten országában. Sokszor te is választás elé kerülhetsz életed során. Van úgy, hogy nem tarthatsz meg mindent. Nem tarthatod meg a barátaidat, a családod szeretetét, az egyházfelekezeted támogatását, ha igent mondasz az igazi Világosságnak.

Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, olyan jó, hogy könyörülsz ma is azokon, akik lelkileg sötétségben, vakságban élnek. Adj nekünk bátorságot, bölcsességet melletted dönteni minden egyes napon. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...