2021. július 12., hétfő

Isten ígéretei

Uram, te megtartod ígéreteidet, minket pedig megoltalmazol ettől a nemzedéktől mindenkor, még ha bűnösök járkálnak is körülöttünk, és az alávalóságot magasztalják is az emberek. 12. Zsoltár 7-8. versek



A társadalmaink ígéretekre épülnek. Befizetjük az adót, mert elhisszük a politikusaink ígéreteit, hogy az adókból befolyt pénzeket hűségesen, becsületesen, átláthatóan és a javunkra használják fel. Befizetjük az egészségbiztosítást, mert elhisszük az állam ígéretét, hogy betegség esetén mellénk fog állni és fedezni fogja a betegséggel kapcsolatos költségeinket. Befizetjük rendszeresen az gépjármű biztosítást, mert elhisszük a biztosítónk ígéretét, hogy baleset esetén fizetni fogja az általunk okozott károkat.
Ígér egyik ember a másiknak, ígérnek vállalatok a jövendőbeli ügyfeleiknek, dolgozóiknak stb. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy a társadalmunkban kockázatot vállalunk, amikor valakinek az ígéreteire bízzuk magunkat. Amikor felelősségbiztosítást kötöttünk több mint agy évtizeddel ezelőtt, elhittük, hogy baleset esetén a biztosítónk mellénk fog állni, de nem így lett. Egyedül hagyott minket a legnagyobb bajban annak ellenére, hogy megtettük a mi részünket. Feltételeztük a jó szándékot, jó indulatot a biztosító cég részéről, de csalódnunk kellett.
Isten ígéretei teljesen mások. Isten ígéretei biztosak. Ő sosem ígérte nekünk azt, hogy majd megpróbálja megtartani az ígéreteit. Mindig megtartotta és mindig megtartja azokat.
Istenünk mindenható, mindent tudó, mindenütt jelenvaló és sosem változik meg. Nincs tehát semmiféle kockázat abban, hogy Isten ígéreteire bízd magad. Az Ő részéről biztosan meg fogja tenni, amit ígért. Amikor mi ígérünk, sok minden feltételes és a próbálkozásunkon, jóindulatunkon múlik, hogy áll vagy bukik az ígéret. Isten azonban mindig hűséges az ígéreteihez. Ha rábízod magad emberek, politikusok, vállalatok bizonytalan ígéreteire, annál inkább bízd rá magad Isten ígéreteire.


IMA: Istenünk, Te nem vagy ember, hogy valaha is hazudj. Mindig megtartod ígéreteidet. Köszönjük ezt Neked és adj nekünk hitet, bölcsességet, bátorságot, hogy építsünk a Te ígéreteidre. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...