2021. július 11., vasárnap

Hit által

Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó lánya fiának mondják, Mert inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett. Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 23-25. versek



Napóleonról jegyezték fel, hogy nagyon hosszú ideig minden csatáját megnyerte, de egy csatájában vesztésre állta. Kérte a katonáját, hogy fújjon visszavonulót, de a katonája már elfelejtette hogyan kell, hiszen nagyon hosszú ideje mindig csak győztek. Elkezdte hát fújni, amit tudott: „Támadás! Kitartás!” Napóleon katonái erőre kaptak, mert azt hitték erősítés érkezik, az ellenség pedig megijedt, mert ők is azt gondolták, hogy Napóleon újabb hadosztályt fog bevetni ellenük. Így nyerték meg a csatát Napóleon katonái.
Ha Isten gyermeke vagy, akkor élj az Istenben vetett hitre alapozva és felejtsd el a visszavonulás lehetőségét. Akkor se vonulj vissza, ha Magyarország leggazdagabb emberének minden vagyonát kínálnák cserébe.
Annyi nehézségen mentél keresztül, de annyi áldást is kaptál az Úrtól és éppen most tagadnád meg Őt valamilyen mulandó előnyért, nyereségért?
Nick Vujicic, egy kezek és lábak nélküli ember, járja a világot és hirdeti Isten jóságát és szeretetét, te pedig kezekkel és lábakkal egy szánalmas, megalkuvó életre kárhoztatnád saját magad?
Nincsen nagyobb kitüntetés, mint az, hogy a Szentlélek által Isten gyermekévé lettél vagy lehetsz. Nekünk a mennyben van polgárjogunk, ezért várjuk őszinte szívvel Jézus Krisztust, hogy hazavigyen oda minket. Inkább nevezzenek a földön Krisztus bolondjának, mint a mulandó világ hercegének. Most vonulnánk vissza, amikor olyan közel vagyunk az ígéret földjéhez? Szó sem lehet róla! Szeresd Istent és figyelj az Ő vezetésére. Legyenek szemeid a megjutalmazáson és el tudod majd viselni a Krisztusért szenvedett gyalázatot.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, tégy minket a hit embereivé, tégy minket mindvégig kitartóvá a Te követésedben és segíts, hogy szemeink a megjutalmazáson legyenek és szenvedjük el a mulandó világ megpróbáltatásait Veled, Érted. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...