2022. március 9., szerda

A holnap nem a tied

Azért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja." Máté evangéliuma 6. fejezet 25-26, 34



Egy 26 éves lány azt mondta: „Menjünk, tegyünk meg ma, amit tudunk a betegekért, elesettekért, mert a holnap nem a mienk.”
Ez a lány akkor nem tudta, hogy nem éri meg a 27. életévét. Isten arra hív téged, hogy ne a múltban és ne a jövőben, hanem a mában élj.
Ne aggodalmaskodásra használd az értékes idődet, hanem bízz az Istenben és használd ki azokat a drága lehetőségeket, amelyeket Isten a mai napon ad eléd.
Ne holnap akarj jót tenni, hasznossá tenni magad. Ne holnap akarj 100 ezer forintot adni az Isten ügyére, hanem adj a mai napon 500 forintot. Ma szánj időt imádkozni valakiért, ma szánj időt arra, hogy meglátogass valakit a kórházban. Ma szólj egy jó szót, ma beszélj valakinek Krisztus szeretetéről. A holnap nem a tied, nem az enyém. Csak a mai nap.
Amennyire rajtad áll, foglald le a gondolataidat, kezeidet, lábaidat hasznos dolgokkal, hogy ne maradjon időd aggodalmaskodni. Nem kell Istennek a jó szándék. Az odaszánást várja.
Még a mai napon add át életedet teljesen Istennek és bízz Benne. Szolgálj úgy, ahogy tudsz. Ez biztos recept az aggodalmaskodás ellen.


IMA: Istenem, ma akarom odaszánni magam neked. A mai napon akarok bízni Benned és nem aggodalmaskodni. Készíts fel engem a Veled való találkozásra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...