2022. március 10., csütörtök

Nézz fel!

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jóbbjára ült. Zsidókhoz írt levél 1. fejezet 1-2. versek



Miért vagy hálás a mai napon? Talán néha könnyebb azt meglátni, hogy miért nem vagy hálás. Találj minden nap legalább három dolgot, amiért hálát adhatsz. Akár le is írhatod ezeket magadnak minden egyes napon. Hosszú távon meg fogod látni, hogy a hála milyen erőteljes hatással van életedre.
Talán úgy érzed, hogy a házastársaddal nem mindig könnyű, de gondolj azokra, akik Ukrajnában úgy váltak el házastársuktól a háború miatt, hogy talán sosem fognak többé élve találkozni. Lehet, hogy bosszankodsz a gyerekeid miatt, de gondolj azokra a családokra, amelyeket szétszakított a háború. Gondolj azokra a családokra, akik éppen a miatt gyászolnak, mert meghalt a gyermekük.
Láttál valaha embert, akiben Krisztus lelkülete volt? Adj hálát, mert sokaknak ez nem adatik meg. Vannak emberek, akik imádkoznak érted? Kiváltságos vagy.
Azon kívül, hogy őszintén hálát adsz, nézz mától kezdve a megfelelő irányba. Nézz Krisztusra és azokra, akik Krisztus nyomdokait követik hűségesen. Vállald bátran a Krisztus követését tudva, hogy a pillanatnyi lemondás, fájdalom, nehézség, ami itt a földön érhet, örök dicsőséget fog szerezni neked.



IMA: Istenem, töltsd be a szívemet őszinte hálával. Irányítsd tekintetemet fel Hozzád. Tőled várom a segítséget. Tégy engem a hit győztes harcosává. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...