2022. március 11., péntek

Isten törődik veled

Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: "Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"                                              Márk evangéliuma 4. fejezet 37-41. versek



Az élet tengerén biztosan számíthatsz viharokra. Az utóbbi ezt láthattad jobban, mint máskor. Új koronavírus, áremelkedés, ukrajnai háborús helyzet, különböző olyan hírek, amelyekkel igyekeznek félelmet ültetni az embere lelkébe. Jönnek viharok személyes életedben: egészségügyi problémák, rossz hírek, csalódások, munkahelyi problémák.
Jöhetnek a viharok a családi életedben: gyerekekkel, szülőkkel kapcsolatos nehézségek. Tegnap kapott szárnyra egy hír, miszerint napokon, heteken belül nem lesz üzemanyag egész Európában. Mi volt az emberek válasza? Sorban álltak a benzinkutaknál kannákkal. Emberi erőlködés. Ha tényleg kifogyna Európa, a világ üzemanyagból segítene a sorban állás? Egy-két napig, hétig még működne azok autója akik „verekedtek” az üzemanyagért, aztán ők is letennék a gépeiket. Ez az első gondolatunk legtöbbször. Majd mi meg fogjuk oldani. Felhalmozzuk az élelmet, a pénzt, az üzemanyagot, megnagyobbítjuk a raktárokat, Isten pedig nevet rajtunk. Nem tudunk egyedül megoldást találni életünk viharaira.
Tényleg nem törődik velünk Krisztus a viharban? Természetesen ez nem így van. A megfelelő időben szól és minden lecsendesedik. Addig is azt várja, hogy higgy, bízz Benne. Ha ezt teszed, akkor életed viharaiban úgy fogod megismerni Krisztust, ahogyan nem ismerheted meg Őt életed szélcsendjében. A mai napon kérd Istent, hogy tegyen téged igazán hívővé, aki a viharokban Krisztusra mutat. Fejetlen, névleges keresztényekből túljelentkezés van.


IMA: Istenem, bocsáss meg, hogy elfelejtettem a Te szavaidat: „veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig. Köszönöm, hogy örökkévaló célt adtál nekem. A mennyei örökségem felé tartok. Átadom neked élethajóm kormányát. Köszönöm, hogy hitben vezetsz és gondot viselsz rám. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...