2022. március 12., szombat

Isten nem hagyja el az övéit

Elment tehát arról a helyről, ahol élt, és vele a két menye. Így mentek az úton visszatérőben Júda földjére. Rúth könyve 1. fejezet 7. vers



Az ukrajnai háború miatt már több mint 1 millió ukrán állampolgár indult el néhány holmival az ismeretlenbe. Olyan emberekről is hallottam, akik azt mondogatják, hogy ők nem hagyják ott a jól ismert helyüket, házukat akkor sem, ha ez a halálukat fogja okozni.
Te is azt gondolhatod néha, hogy jobb a megszokott életteredben, a szokásos életedet élni, de ez nem mindig előnyös a számodra.
Isten néha megengedi, hogy ismeretlen helyeken, ismeretlen élethelyzetekben találd magad. Természetes, hogy ilyenkor egy kicsit szorongsz, félsz, de ha Isten vezet ilyen „járatlan” utakra, akkor biztos lehetsz benne, hogy a nehézségekben, új kihívásokban is ott lesz veled és elkísér, tanít, vezet, és formál téged.
Az ismeretlenben csak Istenre bízhatod magad és éppen ezért csodálatos növekedést fogsz megtapasztalni. Persze könnyebb a „megszokott és ismerős” dolgaidban megmaradni, de ezzel éppen ettől a csodálatos növekedéstől fosztod meg magad.
Péternek ki kellett lépnie a hajóból az ismeretlen terepre, a hullámokra, hogy olyan módon ismerje meg Krisztust, amilyen módon a hajóban sosem ismerhette volna meg.
Isten arra vár, hogy megtedd az első lépést az ismeretlenbe azért, mert bízol és hiszel Benne.
Nem mindig vagy tudatában annak, hogy Isten veled van, de azt fontos tudnod, hogy Ő nem fog sosem az ismeretlenbe vezetni azért, hogy azután magadra hagyjon.
Istennek az a célja, hogy növekedj, elmélyüljön a Vele való kapcsolatod és erre néha pontosan az a megfelelő eszköze, hogy kihív az ismeretlenbe, egy új élménybe, amit Vele élhetsz át.


IMA: Istenem nem mindent értek és nem is tudok minden élethelyzetnek örülni, hiszen az ismeretlen gyakran félelmetes a számomra. Azt tudom, hogy Te szeretnéd, hogy növekedjek, és szorosabb kapcsolatom legyen Veled. Taníts engem hitben járni Veled. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...