2022. április 27., szerda

A kegyelem világossága

Legyetek tehát Isten követői, mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként." Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 1-2. versek


A legkisebb fiam, aki kettő és fél éves, figyeli a környezetét és utánozza azt. Figyel engem, figyeli az édesanyját, néha a testvéreit és igyekszik utánozni a járásunkat, beszédünket, még a hangleejtésünket is. Fiatal és felnőttkorban is keressük a hiteles embereket és, ha van bátorságunk, akkor követjük is a példájukat. A legcsodálatosabb és leghitelesebb példa az Isten gyermekei számára: a mennyei Atya és Krisztus.Isten gyermekeként a szíved vágya lesz, hogy hasonlóvá válj Krisztushoz. Utánozni akarod Őt. Ez a törekvésed.
Ezzel szemben van a vallásos ember, akinek nincsen való Isten ismerete és ebből adódóan, az életének egy „polcán” tart egy „dobozt” és abba helyezi bele Istent és a vallásos dolgokat.
Talán vasárnap kinyitja a dobozt, de egyre több ember van, aki már csak akkor nyitja ki, amikor nagy bajban van és segítséget remél attól az Istentől, akire voltaképp sosem volt igazán kíváncsi.
Isten szeretné átformálni gondolkodásmódodat, hogy megértsd az Ő útjait. Ez egy hosszú folyamat. Amikor egy dolog helyre kerül az életedben, a Szentlélek megmutat egy másik dolgot, amit helyre szeretne tenni.
Ha tovább olvasod az 5. fejezetet a 3-5. versekben található dolgokra talán azt mondod, hogy már mindenütt jelen vannak: paráznaság, házasságtörés, nyerészkedés, szégyentelenség, kétértelmű beszéd és képmutató életmód.
A 21. század társadalmai már azt sulykolják, hogy a fenti dolgok, divatosak, és aki ezt nem így látja, az maradi.
A világ folyamatos változásban van és magad is észrevehetted, hogy nem erkölcsösebb irányba, hanem erkölcstelenebb irányba mozdul el minden napról-napra.
Isten azonban nem változik. Ő tiszta és tökéletes. Törekedj Hozzá igazítani hitedet, életmódodat és meg fogod látni, hogy lelkiekben sokkal gazdagabb leszel, mint a világ.


IMA: Istenem, szeretnék hűségesen járni a Te utadon. Szeretném levetkőzni a sötétség cselekedeteit, hogy járhassak kegyelmed világosságában. Krisztus nevében segíts erre, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...