2022. április 28., csütörtök

A hit próbatétele

Ezek után történt, hogy Isten próbára tette Ábrahámot, és megszólította: Ábrahám! Ő pedig felelt: Itt vagyok. Mózes első könyve 22. fejezet 1. vers



Minden hivő életében eljön az az idő, amikor a hite próbára lesz téve. Ez a próba sokszor nagyon nehéznek, megterhelőnek tűnhet, de az Isten tudja, hogy mit bírsz el és nem enged erőd feletti nehézséget életedbe.

Isten nem azért tesz próbára téged, hogy ne unatkozzon. Jól tudja, hogy a próba által erősödik a jellemed, hited és képes leszel segíteni olyan embertársaidnak, akik szintén meg lesznek próbálva.

Egy szerető szülő tudja, hogy sokszor engednie kell gyermekét átmenni az élet bizonyos csalódásain, zűrzavarain. Hagynia kell, hogy a gyermek elszenvedje rossz döntéseinek következményeit, mert a gyermek ez által tanul és fejlődik.

Egy 18 éves fiúval készítettek beszélgetést évekkel ezelőtt, aki gyilkosságért volt börtönben. Elmondta, hogy gazdag család gyermeke volt és az édesapja mindent megengedett neki. Sosem kellett döntéseinek következményét viselni, ha valamit tönkretett, akkor az édesapja kifizette azt, ha valamit megkívánt, az édesapja azonnal megvette neki. Mindent megtett érte az édesapja, csak fegyelmezni nem fegyelmezte sosem. Egy bulin pedig úgy elfajultak a dolgok, hogy ez a fiú dulakodni kezdett egyik társával, akit úgy meglökött, hogy az beverte a fejét és halálos sérülést szenvedett el.

Isten tudja, hogy mi a legjobb neked és, ha Őt szereted és a próbában is bízol Benne, akkor minden nehézséget javadra fog munkálni.

Ha Isten kezébe tetted életed, de most megpróbáltatást élsz meg, ne feledd, hogy az Isten veled van és szeret téged. Csak bízz Benne. Szerető szülőként nem kímél meg a próbától éppen azért, mert szeretné, ha fejlődnél és a hited erősödne.

IMA: Istenem, adj nekem erőt, amikor megpróbálsz. Hadd tudjak átmenni a próbán úgy, hogy Benned bízok és a Te szeretetedre bízom magam, hogy a nehézség is áldássá válhasson számomra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...