2022. április 26., kedd

Nekifeszülve futok

Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Filippibeliekhez írt 3. fejezet 13-14. versek



Ha nem kezeled helyesen a múltadban megtörtént dolgokat, azok könnyen bilincsként telepedhetnek életedre. Ne engedd, hogy a múltadban történt dolgok botlást vagy akadályt jelentsenek számodra a jelenben.
Ha most láthatnád, hogy Isten mit tud elvégezni a jövőben rajtad keresztül, akkor azonnal készen állnál magad mögé vetni a múltat és előre törni.
Pál még nem érte el a végső célt, de ami mögötte van, azt elfelejti, ami pedig előtte van, afelé teljes erőbedobással halad.
Ez az örökkévalóság gondolkodásmódja. Ez a világ nem a végső otthonod. Az emberi tested nem a végső otthonod. Minden meg fog újulni, végső hazád a Mennyben lesz.
Ha ezt igazán fel tudnánk fogni, akkor arra is rájönnénk, hogy a mindennapi életünkben sok minden nem annyira fontos, mint gondoljuk.
Tény, hogy sem te, sem én nem jártunk még a Mennyben. Nem láttuk, nem tapintottuk meg, néha Isten adott betekintést az örökkévalóságba, de az semmi ahhoz képest, ami ott élve tapasztalható meg.
Gondolkodj el ma azon, hogy milyen szavaknak, tetteknek van örökkévaló értelme és jelentősége. Azután pedig, feszülj neki Istennel együtt, hogy elérhesd a vágyott áttörést.
Feszülj neki, hogy Krisztushoz hasonlóbb lehess. Feszülj neki minden akadályt félretéve.
Mert semmi más nem olyan fontos ezen a világon, mint nekifeszülve futni a mennyei cél felé.


IMA: Istenem, segíts nekem minden erőmmel a célra figyelni és haladni a cél felé. Akármennyire nehéz is olykor, hadd lássam magam előtt az örökkévaló értékeket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...