2022. április 25., hétfő

A halott istenek

Olyanok, mint madárijesztő az uborkaföldön: nem beszélnek, hordozni kell őket, mert menni sem tudnak. Ne féljetek tőlük, mert nem tudnak sem rosszat, sem jót tenni!                                           Jeremiás könyve 10. fejezet 5. vers



A történelem során, az emberek különböző hamis istenektől várták, hogy boldogságot és sikert adjanak nekik. Ha valakivel történt valami jó, úgy tartották, hogy az istenek rámosolyogtak.
Ha valami szörnyű dolog történt, úgy gondolták, hogy az istenek haragja sújtja az embereket.
Az emberek kínozták önmagukat, imádkoztak, feláldozták saját gyermekeiket, hogy „kiengeszteljék” az isteneket. Mindez csak idő, energia és emberi élet pazarlása volt.
Az Úr az igaz Isten és rajta kívül nincs más. Ő az egyedül élő Isten és örök király mindenek fölött.
Minden más csak annyira komolyan vehető, mint egy madárijesztő. Atya, Fiú, Szentlélek uralkodik a mindenség felett. Ha elhiszed, hogy Isten teremtett mindent és Ő uralkodik egyedül mindenek felett, akkor megszabadulsz mindenféle babonaságtól. Nem érdekel többé a buddhizmus, a hinduizmus, a krisna, a horoszkóp, a 13-as szám stb. stb.
Tudod jól, hogy ezek és ehhez hasonló dolgok nem tehetnek kárt benned, de nem tehetnek jót sem veled. Varázslásaik, átkaik nem árthatnak Isten népének. Sok ember, aki félt a babonától, szellemektől, boszorkányságtól, megszabadult ezektől a félelmektől, amikor megismerte az igazi Istent.
Jézus Krisztus valóságos és egy napon ítéletet fog tartani a világ felett, ma pedig meg akar menteni mindenkit, aki hisz Őbenne.
A Jézus Krisztusban vetett hit tesz képessé arra, hogy helyesen imádd Istent, megszabadulj a hamis reményektől és az ostoba félelmektől. Az igaz Istent érdemes komolyan venned. Döntsd el tehát, hogy az Istent tiszteled vagy életed középpontjába élettelen „madárijesztőket” állítasz.


IMA: Nincs rajtad kívül élő Isten. Szeretnénk Téged őszinte szívből, teljes odaadással imádni, tisztelni és megszabadulni minden hamis istentől. Krisztus nevében segíts minket ebben. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...