2022. április 24., vasárnap

Isten szemmel tartja gyermekeit

Hova menjek lelked elől? Orcád elől hova fussak? Ha a mennybe szállnék, ott vagy, ha a holtak hazájában feküdnék le, te ott is ott vagy. 139. Zsoltár 7-8. versek



Három kisgyermek édesapjaként megtanultam, hogy nagyon fontos szemmel tartani őket. Elég néhány másodpercnyi figyelmetlenség és máris megtörténik a tragédia. Olvastam egy házaspárról, akik sétálni indultak 4 éves kisfiukkal és a fiuk egy 50 méter mély kútba zuhant. Csak egy másodperc volt az egész. Akik a kutat fúrták, nem fedték be az aknát, a gyermek pedig ahogy szaladt nem vette észre azt, a szülők pedig tehetetlenek voltak, pedig csak 1-2 méterrel volt a fiuk előttük.
A mennyei Atya, egy pillanatra sem veszi le szemét gyermekeiről. Ismeri szándékaikat, gondolataikat, minden apró részletet. 
Isten mindent tud rólad. Ismeri legmélyebb szándékaidat és gondolataidat. Nem tudsz elrejtőzni Előle. Ő szeret téged és éppen ezért mindig ott van, hogy vezessen téged.
Ő már anyád méhében is látott téged. Akkor is, amikor még senki más nem látott. Látod milyen különleges vagy az Isten szemében?
Nem véletlenül születtél meg, nem véletlen, hogy még élsz. Istennek célja van az életeddel. Látod mennyire mély az Isten szeretete irántad?
Átadtad-e már életedet ennek a szeretetnek? Megnyitod a szívedet? Bátorítson ma téged, hogy Isten szemmel tart téged, minden apró részlettel tisztában van veled kapcsolatosan.


IMA: Hova mehetnék a Lelked elől? Miért akarnék egyáltalán elrejtőzni Előled? Annyira törődsz velem és mindig számíthatok Rád. Megnyitom szívem Neked, hogy Veled és Benned értelmet nyerhessen a mai napom is. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...