2022. augusztus 7., vasárnap

Számít?

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.
Péter első levele 5. fejezet 7. vers


Sok ember fejében megfordul az életnek egy bizonyos pontján, hogy ha a mai napon kellene elhagynia a földi létet, vajon számítana bármit is ennek a világnak vagy Istennek? 
Vannak édesanyák akik napról napra elvégzik a rutin feladataikat: reggelit készítenek, gyerekeikkel foglalkoznak és kemény munkát végeznek, másnap pedig mindent kezdenek előlről. 
Néha talán te is elfáradsz a gondok között és megkérdezed magadtól: Számít az életem egyáltalán? Tudok életemmel nyomot hagyni a világban? Tudtam az életemmel változást hozni?
Törődik Isten a gondjaimmal? Előtte vannak a fájdalmaim, veszteségeim?
Ezt kérdezi a gyermek, aki éppen gyászolja a szüleit. Ezt kérdezi a feleség, aki elvetélt. Ezt kérdezi a férj, akinek a felesége meghalt infarktusban alig 50 évesen. 
Bármilyen gonddal, fájdalommal nézel szembe, arra kérlek, hogy lelki szemeiddel nézz a kereszten függő Krisztusra.
Kezei, lábai érted véreztek. A töviskoronát, az ostorcsapást, a bűnök terhét, a megszégyenítést, az emberi lét átkos, gyenge voltát mind mind érted vállalta.
Hogyne törődne veled? Hogyne érezne együtt veled gondjaidban, gyászodban, veszteségeidben? 
Lehet, hogy a napjaid gondterheltek, az éjszakáid pedig olyan sivárak, olyan nehezen jön a reggel, de ha Isten gyermeke vagy, Ő törődik veled. 
Add át, bízd rá nehézségeidet, gondjaidat. 
Ha pedig még nem adtad át magad Istennek, akkor először add át Neki teljesen életedet, hogy gondjaidat is átadhasd Neki. 


IMA: Istenem, vannak nehézségeim, gondjaim, veszteségeim, de szeretnék ezeket Rád bízni. Köszönöm, hogy ennyire szeretsz. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...