2023. szeptember 10., vasárnap

A gyümölcstermés forrása

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. János evangéliuma 15. fejezet 5. vers




Az elmúlt hetekben, egy kellemetlenséget tapasztaltunk az autónknál. Lemerült az akkumulátor és meghibásodott a generátor is. Emiatt, ha be is indítottuk úgy, hogy egy másik erőforrásra rákapcsoltuk ideiglenesen, amint megszakadt a kapcsolata az erőforrással, az autó leállt. Az akkumulátor és a generátor cseréje után azonban minden probléma megoldódott. Lehet akármilyen jó autód vagy egyéb eszközöd, ha nem kapcsolódik a szükséges erőforráshoz, legyen az áram vagy üzemanyag, semmire sem használható.
Van az úgy, hogy a lelki életedet tekintve mindent ugyanúgy csinálsz, mint ezelőtt, de ha önmagadat megvizsgálod, azt látod, hogy semmi sem működik. Sokakat ilyenkor még inkább megtéveszt a hazugság atyja, az ördög azzal, hogy Isten szava, ereje nem is működik igazán. Hiszen tesznek dolgokat a hasonló helyzetben levő emberek, imádkoznak, olvasnak, törekszenek önmaguk ereje és belátása szerint, de mégsem érnek vele semmit. Talán hangosan susognak a levelek életük fáján, de a hangos susogás között fájdalmas gyümölcstelenség húzódik meg.
Mit tehetsz, ha a fenti sorokban esetleg magadra ismertél? Ha úgy érzed, hogy gyümölcstelen a keresztény életed, törekvéseid?
" Önmagatokat tegyétek próbára, hogy igazán hisztek-e?! Önmagatokat vizsgáljátok meg! Vagy nem ismeritek fel magatokon, hogy Jézus Krisztus bennetek van? Ha nem, akkor még kipróbálatlanok vagytok. " ( 2 Korintus 13:5)
Ha megszakadt a kapcsolatod Krisztussal, ha Krisztus nincs benned és te nem vagy Krisztusban, akkor elszakadtál az egyetlen életet adó, gyümölcsöt hozó erőforrástól.
A Szentlélek gyümölcseit csakis a Szentlélek ereje által lehet teremni, Krisztus nyomdokait követve. Ennek az áldott kapcsolódásnak természetes következménye, hogy életed termi a Krisztus követés áldott gyümölcseit. Ha Krisztus benned van és te Krisztusban, nem tudsz nem jó gyümölcsöket teremni.
Hiszen ez az erőt, életet adó kapcsolat átformál téged Krisztus jelleméhez hasonlóvá.
Olyan fájdalmas látni hogyan szenvednek keresztény emberek azért, mert saját erejükből akarják megteremni a Krisztus követés gyümölcseit, közben pedig telve vannak panasszal, keserűséggel azért, mert úgy gondolják a terheik túl nehezek, nem tudnak nem szorongani, idegeskedni, és egyszerűen lehetetlennek tűnik számukra a Szentlélek általi örömöt átélni.
Az igazság az, hogy egy gyümölcsfának legszebb tanúságtétele az egészséges, jó gyümölcs. Nem az evilági értékrend, hanem az Isten beszéde szerint egészséges és jó gyümölcsök.
Ha nem maradsz meg Krisztusban, vagy nem fogadod el az Isten kegyelmét a Krisztusban vetett hit által, olyan leszel, mint az amúgy szép autóm áramforrás nélkül: használhatatlan és csak a helyet foglalod.
Ne érts félre: Isten kegyelmes és türelmesen vár, de ha valaki folyamatosan ellenáll az Életnek és gyümölcstelen marad, csak Isten tudja mikor mondja ki élete fája felett: " Mivel ebben az évben sem termett gyümölcsöt, kivágom, hogy ne foglalja a helyet és ne vegye el a táplálékot, napfényt azon fáktól, amelyek gyümölcs hozóak."


IMA: Istenem, csodálatos a Te kegyelmed. Lázadó, vad, rossz gyümölcsöket termő életfát is be tudod oltani Krisztusba, hogy általa újjá tedd és jó gyümölcsöket termővé. Segíts Benned maradni vagy visszatérni hozzád Úr Jézus Krisztus. Tudom, hogy Rád van szükségem küldetésem betöltéséhez. NEm szeretnék visszaélni a Te jóságoddal, türelmeddel. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...