2023. szeptember 28., csütörtök

Isten áldásainak feltétele

Rád szállnak mindezek az áldások, és kísérnek téged, ha hallgatsz az Úrnak, Istenednek a szavára.
Mózes 5. könyve 28. rész 2. vers



Istennek célja, kedves olvasóm, hogy rád árassza minden áldását. De ahhoz, hogy ezt megtehesse, bíznod kell Benne és ígéreteiben.
Emellett Isten utasításait követned is kell ahhoz, hogy átvehesd az Ő áldásait.
Sok ember várja Isten áldásait, közben pedig mégis úgy érzi, mintha el lenne átkozva.
Vizsgáld meg a mai napon magad. Mennyire hallgatsz az Isten szavára?
Mennyire Úr ő a személyes ügyeidben, életedben?
Meg kell értened, hogy az engedelmesség Isten iránt, elsősorban a te érdeked és nem az Isten érdeke.
Isten örökké áldott, gazdag, örökkévaló, dicsőséges akár engedelmeskedsz neki, akár nem.
A te életed alakulása viszont attól függ, hogy hallgatsz-e Rá vagy sem?
Olyan sok embernél nem az az igazi probléma, hogy nem érti az Isten szavát, hanem az az igazi probléma, hogy nem tetszik neki Isten egyenes és világos szava ezért addig keres, addig telefonál, amíg talál valakit, aki megerősíti abban, hogy nyugodtan félredobhatja Isten szavát. Pedig " Az ÚR törvénye tökéletes, felüdíti a lelket. Az ÚR intő szava határozott, bölccsé teszi az együgyűt." 19. Zsoltár 7. vers
Másodszor az áldás nem mindig ugyanazt jelenti a te elképzeléseid szerint és Isten elképzelései szerint.
Egy házaspár mielőtt házat vásárolt, azért imádkozott, hogy ne veszítsen az ügyleten anyagi értelemben, ha majd ismét eladják.
Néhány év után, árulni kezdték a házat és olcsóbban adták el, mint amennyiért vették azt.
Csalódottan fordultak Istenhez, és Isten válaszolt is nekik. A válasza a következő volt: " A szomszédotok megtért azáltal, hogy ti odaköltöztetek. Hogyan mondhatjátok, hogy veszteséges volt ez a tranzakció?"
Bízd magad ma is Isten szavára, engedd el a gyermekies elképzeléseidet és meg fogod látni, hogy az Isten minden áldása rá fog szállni életedre.
Kinek köszönheted ezt? Jézus Krisztusnak, aki elvette az átkot és büntetést ami neked járt volna, hogy te az Ő áldásának részesei lehess. Tehát Isten minden ígérete csak akkor érvényes rád, ha Krisztusban vagy.


IMA: Istenünk magasztalunk Téged, hogy meg akarsz áldani minket. Magasztalunk azért, hogy engedelmességre hívsz minket. Segíts nem okoskodnunk és bizalmatlankodnunk Veled szemben. Magasztalunk minden jelenlegi, múltbeli és jövendőbeli áldásodért. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...