2023. szeptember 27., szerda

Erő, szeretet, józangás

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. Timóteushoz írt levél 1. fejezet 7. vers



Vannak olyan félelmek, amelyek a Krisztust követő embert is megkörnyékezhetik és meg is környékezik.
A félelem egyik formája az aggodalmaskodás. Egy fiatalembert besoroztak és készült arra, hogy a második világháborúba harcoljon. Nagyon aggódott, hogy mi fog történni vele a háborúban? Vajon túléli vagy sem? Ahogyan így gondolkodott, két következtetésre jutott: az egyik, hogy harcol és belehal a harcba. Az aggodalom segít, ha ez fog történni? Nem. A második lehetőség, hogy harcol és túléli a harcot, épségben hazatér. Ha ez fog történni, van értelme az aggodalmaskodásnak? Nem!
Nekünk sokkal nagyobb bizonyosságod, vigasztalásod van ennél? Ha Isten gyermeke vagy, Ő a kezében tartja egész életedet, tudja, hogy mi az, ami veled történik és ha Őt szereted, akkor bármi is történik veled, körülötted, azt a lelked javára fogja munkálni. ( Róma 8:28)
A második formája a félelemnek, amelyik a keresztényt különösképpen megkísértheti a következő:
"Mit szólnak mások?"
Jézus Krisztus, amikor az Atya akaratát cselekedte, sosem gondolkodott, tépelődött azon, hogy mit szólnak mások? Nevetséges, de esendő bűnösök megfeddték Őt, mert úgy gondolták, hogy botránkoztat beszédével, magaviseletével másokat. Nézd csak mit válaszolt nekik:
" Tanítványai ekkor hozzá lépve megkérdezték tőle: "Tudod-e, hogy a farizeusok megbotránkoztak, amikor meghallották ezt a beszédet? Ő pedig így válaszolt: "Minden palántát, amelyet nem az én mennyei Atyám ültetett, ki fognak gyomlálni. Hagyjátok őket, világtalanok vak vezetői! Ha pedig vak vezet világtalant, mind a ketten gödörbe esnek." ( Máté 15:12-14)
A farizeusok azért bosszankodtak, mert Krisztus és a tanítványok nem mostak kezet és meg voltak botránkozva azon, hogy Krisztus leleplezte ezt az Isten parancsaként feltüntetett emberi rendelést. A kézmosás higiéniai szempontból fontos, de az üdvösség szempontjából semmi jelentősége, hogy mosol-e kezet vagy sem?
Ha meg akarsz szabadulni az emberektől való félelemtől, kérdezd magadtól azt, hogy mit szól Isten? Talán meg fogsz döbbenni amikor ezt a kérdést felteszed magadnak, mert nem fogsz tudni válaszolni rá. Talán olvasod a Bibliát, de nem érted és úgy érzed nem vagy meggyökerezve Krisztus tanításában.
Ha ez a helyzet, tarts önvizsgálatot és imádkozz azért, hogy Isten megmutassa hol van a probléma. Talán sosem adtad át magad teljesen Neki és éppen ezért a Szentlélek nem vett lakozást életedben, nem szült újjá téged.
Ebből adódóan pedig nem hallod az Isten hangját vagy ha hallod is, nem tudod megérteni. Hiszen testi ember nem tud mit kezdeni Isten dolgaival. Ha Isten megnyitja a szemed, betölt az Ő Szentlelkével, akkor érteni fogod Isten hangját, meg fogod ismerni az Ő vezetését és akkor is tudsz majd bűnbánatot tartani, amikor minden ember dicsér, ha éppen Isten megfedd, de akkor is tudsz majd örülni és békében lenni, amikor mindenki részéről támadások érnek, mert tudod, hogy azon az úton vagy, amit Isten kijelölt a számodra.
Kívánom neked, hogy a Szentlélek áldott, tiszta tüze töltse be egész életedet és égessen fel minden félelemből fakadó gondolatot, szót, cselekedetet helyette pedig töltsön meg mennyei erővel, szeretettel és józansággal.


IMA: Istenem, csak Rád van szükségem. Te vagy a Teljes, Tökéletes szeretet, amely által minden félelem kiszorul életemből. Krisztus nevében támogass engem. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...