2023. október 25., szerda

Ne élj vissza Isten irgalmával!

Kegyelmes és irgalmas az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy. 145. Zsoltár 8. vers





Egy olyan világban élünk, ahol hozzászoktunk, hogy a fontos emberekkel nem lehet csak úgy beszélni. Időpontot kell kérni és, ha jónak látják, amikor jónak látják, akkor fogadnak minket és meghallgatnak minket.
Az egyedül élő Isten, aki teremtette az egész világmindenséget és végtelen hatalmával, bölcsességével, szeretetével tart fenn és irányít mindent. Mégis oktalanság lenne azt állítani, hogy Ő túlságosan elfoglalt.
Mindezek mellett, ő a mindennapi szükségleteidről is gondoskodik. Ez pedig azt feltételezi, hogy Ő egészen közelről ismeri és szemmel tartja életedet. Többet tud rólad, mint te saját magadról.
Zavarja-e Istent, ha keresed Őt jó és rossz időkben egyaránt? Természetesen nem. Mivel Jézus Krisztus meghalt a kereszten bűneidért és feltámadt, hogy kibékítsen az Atya Istennel, ha Őbenne veted hited, akkor egyenesen és azonnal fordulhatsz Istenhez.
Nincs szükséged emberi közbenjáróra és nem kell időpontot kérned vagy várakoznod arra, hogy szólhass Istenhez.
Maga Isten bíztat arra, hogy állandóan folytass párbeszédet Vele. "...szüntelenül imádkozzatok..." ( 1 Thesszalonika 5:17)
Istent azzal sérted meg, ha naponként kéred és rábízod magad jóságos gondoskodására, megtartó erejére, de közben kicsit sem vagy kíváncsi arra, hogy megismerd Őt és meghallgasd azt, amit mondani akar neked.
Istent azzal sérted meg, ha elismered, hogy csakis az Ő kegyelmétől és irgalmától függsz, miközben te nem tudsz, nem akarsz irgalmat gyakorolni embertársaiddal szemben.
Megsérted Istent, amikor elutasítod lelki áldásait és legfebbképpen a legdrágább ajándékát: az örök életet.
Isten annyira megalázta magát, hogy megtestesült egy kicsiny csecsemőben és Jézus Krisztus halála által eltörölte a bűntartozásunkat, hogy lehetőséget biztosítson minden embernek az Atyával való kibékülésre.
Te hogyan viszonyulsz Istenhez? Elfogadtad-e már az Ő szeretetteljes békejobbját? Esetleg még mindig sértő módon viszonyulsz Hozzá? A kegyelmes és irgalmas Isten ma is arra bátorít téged, hogy térj vissza Hozzá és gyökerezz meg az Ő jelenlétében, ismeretében, tervében, áldásaiban.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te szívesen veszed, ha folyton kereslek Téged. Szeretnélek megismerni, szavadat, üzenetedet, szeretetedet komolyan venni. Ma félreteszek minden kifogást és őszintén közeledem Hozzád. Szentlelked által támogass ebben. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten szerető kezében

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.                  55. Zsoltár 22. vers Amikor nehé...