2018. október 10., szerda

ÚJÍTSÁTOK MEG A GONDOLKODÁSOTOKAT!

Ne alkalmazkodjatok a jelenlegi korszak életformájához! Ellenkezőleg, újítsátok meg az egész gondolkodásotokat, és így gyökeresen változzatok meg! Akkor lesztek képesek megérteni és elfogadni, amit Isten akar: ami jó, ami neki tetszik, és ami tökéletes. Ezekre igyekezzetek!
Rómaiakhoz írt levél 12. rész 2. vers (EFO)


Tettél vagy mondtál-e már valamit amivel kapcsolatban később azt gondoltad bárcsak ne tetted, mondtad volna?
Hoztál olyan döntést ami abban a pillanatban jónak látszott, később pedig kiderült, hogy szörnyű döntés volt?
Ha igen, akkor nem vagy egyedül.
A gondolkodás megújítása, a megszentelődés része, ami azt jelenti, hogy időbe telik.
Ha mondjuk 40 évig hajléktalanként élnél, majd nyernél 10 millió eurót, akkor időbe telne amíg a gazdag ember gondolkodásmódját magadévá tennéd, ugye?
Addig is, hogy ne tékozold el azt amit kaptál, bölcs lépés lenne egy tanácsadót fogadni és megtanulni tőle, hogy mik azok az alapelvek amik szerint élned, gazdálkodnod kell.
Pontosan így megy ez a keresztény életünkben is.
Amikor egy ember valóságosan megtér, a bűneit megbánja, megutálja, akkor Isten természetfeletti munkája révén újjászületik, vagyis új szív, Istentől való természet részese lesz.
Így a Szentlélek lesz a tanácsadónk, aki segít alkalmazkodni az új élethelyzetünkhöz.
Mert Isten nélkül ugye, halott volt a lelkünk a bűneink miatt. Isten nélkül koldusszegények voltunk, akik azzal töltöttük napjainkat, hogy eltékozoltunk minden értéket amit Istentől kaptunk.
Ma viszont, Isten gyermekei, örökösei vagyunk. Ezért fontos, hogy figyeljünk Isten Szentlelkére, valamint töltsük meg gondolatvilágunkat Isten szavaival, amiket a Bibliában jelentett ki nekünk.
Így megkezdődhet a gondolkodásuk átváltozásának folyamata. Ebben egy fontos rész az Isten munkája, egy másik rész ( olvassuk, tanulmányozzuk a Biblia kijelentéseit, zárjunk ki minden tisztátalan magot az elménkből ( pornográfia, erkölcstelen filmek, könyvek, regények, pletykák stb.)
Isten tehát tud segíteni nekünk, hogy olyan nézőpontunk és hozzáállásunk legyen, ami Neki tetsző.
Nem a pozitív gondolkodás fogja megújítani a gondolkodásodat, nem a motivációs trénerek praktikái, nem a horoszkóp, erre kizárólag Isten szava, a Biblia képes.


IMA: Istenem, köszönöm a Te szavadat. Ez a szó teremtette a világot, ez a szó hozhat életet lelkemnek is és újíthatja meg gondolkodásomat is. Segíts, hogy ne a világ erkölcstelen etikájához igazodjam, hanem a Szentlelked vezetése legyen számomra minden körülmények között a döntő tényező. Krisztus nevében, segíts, hogy teljesen megújuljon a gondolkodásom, életvitelem. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...