2018. október 11., csütörtök

SZEREZZ BÖLCSESSÉGET!

A bölcsességnek ez a kezdete: Szerezz bölcsességet, és minden szerzeményeden szerezz értelmet!
Példabeszédek könyve 4. rész 7. vers


A hangulatunk gyakran ingadozik. Vannak napok amikor talán te is elsírod magad a legapróbb dolgok miatt, ingerlékeny vagy. Ilyenkor talán azon gondolkozol mi lehet a gond veled.
Talán arra jutsz, hogy az ördög támad és Istenhez menekülsz szabadításért.
De ha belegondolsz, a problémád sokszor talán nem is lelki, hanem fizikai eredetű.
Sokszor talán csak túl fáradt vagy, túl sok mindent vállalsz magadra, túlságosan rohanó az életmódod, talán nem vetted figyelembe, hogy a kor előrehaladtával, nőknél és férfiaknál is csökken a teherbíró képesség. Ez nem elkeseredésre kell ösztönözzön, inkább bölcs idő és erő kihasználásra.
A nők ráadásként még olyan változásokkal is szembe kell nézzenek, mint: változókor, menstruációs ciklus, hormon ingadozás, várandósság.
Tehát azt javaslom tanulj meg figyelni a tested jelzéseire, amellett, hogy Istennel való kapcsolatodat ápolod. Mert sokszor a testi tüneteknek lelki eredete van, de ne feledjük, hogy ez fordítva is igaz. Egy megviselt testnek, nagy hatása lehet a közérzetünkre.
Ha Isten gyermeke vagy, Ő a legrosszabb napodon is szeret téged.
Tehát kezdj el tanulni önmagadról. Ha megtanulod kezelni a tested jelzéseit, akkor az élet változásaihoz is tudni fogsz alkalmazkodni.


IMA: Istenem, segíts, hogy fel tudjam dolgozni azt, hogy a testem napról-napra bizonyos mértékben gyengül. Tégy bölccsé engem, hogy tudjam mennyire terhelhetem magam. Segíts, hogy csak olyan terheket vigyek melyek Tőled vannak. Segíts a lelkemre is időt fordítani, hogy ápoljam a Veled való közösséget. Krisztus nevében. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...