2018. október 9., kedd

ÉLJ KRISZTUSHOZ HASONLÓAN!

Az a gondolkodásmód és szándék uralkodjon bennetek, amely a Krisztus Jézust jellemezte.
Ő ugyanis, minden tekintetben Istenhez volt hasonló, sőt, egyenrangú volt Istennel. Ehhez azonban nem ragaszkodott mindenáron, mint jogos tulajdonához, hanem
mindenről önként lemondott, és beleegyezett abba, hogy szolga legyen. Amikor a Földön megszületett és emberré lett, valóban olyan is volt, mint egy szolga.
Amikor külsejét tekintve úgy élt, mint ember, megalázkodott, és tökéletesen engedelmeskedett Istennek. Még akkor is engedelmes volt, amikor emiatt meg kellett halnia. Igen, a kereszten történt halála pillanatáig engedelmes maradt,
ezért azután Isten a legmagasabb méltóságra emelte. Olyan nevet és hatalmat adott neki, amely minden más név és hatalom fölött áll.
Filippiekhez írt levél 2. rész 5-9. vers


Csúnyán viselkedsz bizonyos emberekkel szemben? Önző vagy? Panaszkodó és morgolódó vagy?
Mindig versenytársként tekintesz az embertársaidra? Hasonlítgatod őket? Pletykálsz? Élvezeteket hajhászod? Frusztrált vagy? Ideges?
Ha ezek érintenek, akkor nézzük meg Isten hogyan élet.
Hiszen Ő lejött hozzánk testben, Jézus Krisztus személyében, tehát nézz Krisztusra, az Ő áldozatára, az Ő szeretetére, az áldozattal teljes szeretetére. Ennek fényében te is kezdj el úgy gondolkodni, úgy élni és úgy cselekedni ahogyan Krisztus cselekedett.
Milyen állapotban vagy most? Voltaképp ezt kérdezi Pál apostol által Isten Lelke. Hasonló vagy Krisztushoz?
Hétfőn, Kedden? Természetesen vannak emberek akik kapásból azt felelik erre a kérdésre, hogy " Igen, én olyan vagyok, mint Krisztus." Őket úgy hívjuk, hogy "büszke és elbizakodott" emberek. A többiek számára úgy gondolom ez a szakasz Isten beszédéből, egy felhívás megalázkodásra.
Ha most úgy érzed te egészen rosszul állsz ami a Krisztushoz hasonló életmódot illeti, akkor tudd meg, hogy bölcsességre van szükséged ahhoz, hogy Hétfőn és Kedden is úgy élj, gondolkodj, cselekedj, mint Krisztus.
Ez a bölcsesség pedig a következő: " ...kihasználva az alkalmas időket, mert az idők gonoszak..."
Mit kezdesz az értékes időddel? Felhasználod bölcs módon vagy hagyod csak úgy eltelni?
Tudod-e, hogy az életed rövid és ez a tény sürget? Krisztus ennek a ténynek a sürgetésében végezte a küldetését, miközben az örökkévalóság felé utazott.
Ennek az életnek hamar vége lesz, és talán vannak némelyek, akiknek hamarabb vége lesz, mint gondolnák.
Használj ki tehát minden alkalmat, hogy az Isten Szentlelkének bölcsességével egyre inkább hasonlóvá válj Krisztushoz.


IMA: Istenem, magasztallak Téged azért, hogy példát hagytál nekünk. Szeretnék betöltekezni a Te Szentlelkeddel, hogy az a lelkület legyen bennem is, ami Benned volt. Segíts, hogy kész és alkalmas legyek erre. Szeretném bölcsen használni az időmet a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...