2019. május 17., péntek

A körülmények fogságában...

Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük;
és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."
A trónuson ülő ezt mondta: "Íme, újjáteremtek mindent". És így szólt: "Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!"
Jelenések könyve 21. rész 3-5. vers






Azt kívánom bárcsak rendbe jönne az életedben minden. Minden egyes embernek kívánom az igazi boldogságot, amit csak Isten adhat.
A jelenlegi életünk viszont nem így működik. A körülményeink nem tökéletesek. Talán éppen ezért érezzük úgy sokszor, hogy az életkörülményeink fogságában élünk.
Lennék én Istennel kapcsolatban, de a munkahelyem, a férjem, feleségem, gyerekeim... Nem tudom félretenni ezeket, nem tudok időt szánni Istenre.
Nagyon jól tudod kedves olvasóm, hogy ami, aki fontos nekünk, arra mindig van időnk. Találunk időt a kedvenc szappanoperánkra, a panaszkodásra, nyaralásra, de Istenre nem? Ugyan már...
Lennék én boldog, de... Megragadnám én az Isten ingyen ajándékát, az örök életet, de...
A földi életben követhetünk el hibákat, hiszen mi is, akik újjászülettünk, növekszünk a megszentelődés folyamatában, a Szentlélek által.
Jöhetnek nehéz idők, váratlan dolgok életünkben.
De mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, hogy a körülményeink fölé emelkedhetünk?
Nem arról beszélek, hogy dugjuk a fejünket a homokba, és ismételgessük, hogy minden rendben van.
Arról van szó, hogy tudjuk, van egy Istenünk, aki Ura az egész világnak és kézben tartja a mi életünket.
Addig vannak könnyeink, ameddig szükség van azokra, hogy Isten képmása kirajzolódjék bennünk általuk, addig van szenvedés, ameddig szükség van arra, hogy erősödjünk, érettebbé váljunk.
Minden javunkra van, ha Isten gyermekei vagyunk Krisztus által. Ha nem vagy Isten gyermeke, lehetséges számodra is, hogy kibékülj Istennel és gyermekévé válj a Szentlélek által.
Az Isten gyermekei azt is tudják, hogy a nehézségeknek egyszer vége lesz. A könnyek felszáradnak, a szenvedés elmúlik, a sebezhetőségünk és minden amit a bűneink miatt el kell viselnünk a földi életben.
Mitől? Kitől? Isten jelenlététől. Az Ő jelenlétét ma is megragadhatjuk és a könnyek, nehézségek között is vigasztalást találhatunk. Ezért éreztük már annyian, hogy a legnagyobb szenvedésekben, próbákban jött hozzánk a mi Atyánk a legközelebb.
Az édesanya is akkor szorítja a mellkasához a gyermekét, amikor az szomorú, fájdalmai vannak és biztonságra vágyik.




IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, mert a jelenléted tökéletesen elég nekünk. Senki nem tud békességet, szeretetet, életet, örömet, reménységet adni nekünk igazán csak Te. Köszönjük, hogy neveled a Te gyermekeidet könnyek, nehézségek által, hogy bemehessenek a mennyei örökségbe ahol már nem lesz szükség könnyekre, fájdalomra, gyászra, mert a Te jelenléted elég lesz nekünk. Krisztus nevében érints meg minden olvasót Istenünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Erőt kaptok!

"...ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és lesztek az én tanúim Jeruzsálemben és egész Júdeában, Szamáriában, és ...