2019. május 18., szombat

Krisztus a védelmezőnk!

Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?"
Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!")
János evangéliuma 8. rész 10-11. vers



Egy asszonyt rángattak oda Krisztus elé, akit házasságtörésen kaptak rajta. Majd elmondták neki, hogy a mózesi törvény szerint, az asszonyt ki kell végezni. Majd csapdaként, felteszik a kérdést Krisztusnak, hogy mi a véleménye.
Úgy gondolták, ha azt válaszolja, hogy hagyják életben, akkor Krisztust is megkövezhetik, mint aki a törvény ellen lázít és pártolja a bűnt.
Ha pedig egyetért velük, akkor meghasonlik önmagával, hiszen Ő azért jött, hogy megkeresse az elveszetteket.
Krisztus lehajolt és írt a földre. Egy védőügyvéd lelkületéhez hozzátartozik, hogy nem szól elhamarkodottan.
Nagyon könnyű engedni, hogy életünkbe befurakodjon a vádló hozzáállás.
Mindannyian ragadtunk már életünk során egy vagy talán két követ is.
Könnyen dobálunk köveket másokra. " Nem hiszem el, hogy így beszélt, így viselkedett, így él, így gondolkodik..."
Emberek akiket kigúnyolunk mert valamikor talán elestek, esetleg sosem ismerték meg Krisztust és az Ő kegyelmét, ezért élnek a bűn rabláncai között.
Azonban nekik is szükségük van egy olyan lelkipásztorra, olyan emberre, aki bemutatja számukra Krisztus szeretetét.
Az evangéliumunk elég nagy ahhoz, hogy befogadjuk a megtérő bűnösöket akiket mások megvetnek?
Krisztus testtartása is az irgalmáról és kegyelméről tesz tanúbizonyságot nekünk. Lehajolt a porba.
A farizeusok hozzáállása pedig a vádló hozzáállás.
Kedves pásztor, püspök vagy bárki is légy, te is bűnös vagy, te is halálra méltó vagy Isten előtt.
Magam is harcoltam olyan gyülekezettel akik nem akarták visszafogadni azt aki megtért a házasságtörés bűnéből és akinek az életét, házasságát a szemem láttára kezdte el újjáépíteni. A saját gyülekezete viszont kövekkel várta. Olyanra is van példa sajnos, hogy büszkén élnek bűnben emberek a gyülekezetben, de mivel ismerős, cinkostárs, rokon, ezért senki sem szembesíti őket elveszett állapotukkal.
Olyan gyülekezetekre van szükségünk akik lehajolnak a porba a megtérő, bűnbánó bűnösökért. Isten szeretné ha hozzájuk fordulnánk és nem elfordulnánk tőlük, mint a nagyobbik fiú a tékozlásból hazatért testvérétől.
Isten szeretné ha jót gondolnánk róluk, jót mondanánk nekik és a legjobbat remélnénk velük kapcsolatosan.
Pártolta Krisztus a bűnt? Nem! Mégis miért bocsátott meg?
1. Mert az asszony töredelmes szívvel volt ott előtte. Az emberek csak azt látták amit tett, a szívét csak Krisztus látta. Nem tagadta bűnét és nem is védte magát.
2. Krisztus halt meg az asszony bűnéért, hogy az asszony új életet kezdjen.
Nehogy azt hidd, ha te keresztény létedre házasságtörésben élsz, szeretőt tartasz vagy egyéb mocskokba süllyedtél, hogy most igazolhatod magad.
Akiket Krisztus felment, azok szabaddá lesznek a bűntől.
Ezért mondja: " Eredj el és többé ne vétkezz!"
A törvény arra jó, hogy megmutassa romlottságunkat. Krisztus kegyelmének az ereje jó arra, hogy szabadságot adjon a bűntől. Ezért van az, hogy keresztény táborokban a szabályok, törvények ellenére, a felügyelők ellenére akik lámpákkal pásztázzák az udvarokat, a fiatalok akik nem ismerték meg Krisztus kegyelmét, kiszöknek és mégis elkövetik a bűnt. Mert a törvény önmagában nem ad szabadságot a bűntől, egyedül Krisztus kegyelmének megragadása.
Tehát ha te büszke vagy és nem veszed észre, hogy megtérő bűnös van csak és lázadó bűnös aki nem hajlandó engedni a Fiúnak, akkor Isten haragja marad rajtad.
A kegyelemmel nem lehet játszani. Krisztus ugyanis megmondta az asszonynak, ha újra visszatér a bűn fogságába, akkor rosszabb vár rá, mint a fizikai halál. Az örök kárhozat. Aki megtapossa a szövetség vérét, annak nem marad más reménysége, esélye.
A tradíciók, szokások, az egyház-felekezeted nem fogja neked megadni a szabadságot amire vágytál, erre csakis Krisztus képes. Ezért kövessük Krisztust.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy megkönyörültél rajtam akkor, amikor senkit sem érdekelt a sorsom. Közel jöttél hozzám akkor, amikor senki sem vágyott a közelembe. Megérintettél és szabaddá tették kegyelmed, Szentlelked által. Köszönöm, hogy használni akarsz minket. Segíts, hogy meglássam a megtört szívű bűnöst, és hívjam Hozzád. Krisztus nevében, Ámen.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A döntés joga és felelőssége

De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni: akár azokat az isteneket, akiket aty...