2019. május 20., hétfő

Emberek hiányosságai-Isten hűsége!

Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.
Korintusiakhoz írt első levél 13:13



Az emberek gonoszak tudnak lenni. Megfeledkezhetnek rólunk, keresztülnézhetnek rajtunk, és néha komolyan megbánthatnak.
Még a legjobb szándék mellett sem tudjuk egymás minden szükségét betölteni.
Csak Isten tudja betölteni minden szükségünket.
Gondolkodjunk! Mi lenne, ha biztosak lennénk abban, akiknek Isten teremtett minket és a nekünk címzett sértésekből is építenénk az Istenben vetett hitünket?
1. Amikor valaki elkerül minket, keresztülnéz rajtunk, az fájdalmas, de emlékezzünk arra, hogy Isten sosem fog elfelejteni vagy elhagyni minket. Ha Isten a mi életünk középpontja nem ez számít igazán?
2. Amikor valaki hazudik nekünk, vagy amikor valaki elhallgatja az igazságot, az fájdalmat okozhat, de emlékezzünk arra, hogy Isten igaz és mindig megtartja ígéreteit.
3. Talán amikor nehézségeink vannak, mások nem segítenek rajtunk, de Isten mindig fel fog emelni minket.
Ha Isten gyermekei vagyunk, megmarad tehát az Istenben vetett hitünk, reménységünk és az Istentől kapott szeretetünk. Ez a szeretet tehet képessé minket arra is, hogy a rosszért ne rosszal, hanem jóval fizessünk.

IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy ismersz, szeretsz minket és sosem hagyod cserben a Te gyermekeidet. Bocsásd meg azt, amikor emberekben bíztunk és köszönjük, hogy engedted a megszégyenülést is ilyen helyzetekben. Csak Rád akarunk alapozni, számítani. Segíts és adj világosságot felismerni a Te eszközeidet és a Te eszközödként vinni a hitet, reményt, szeretetet mások életébe is. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...