2019. május 21., kedd

Isten valóban az Apánk?

Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében,
akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
János evangéliuma 1. rész 12-13. vers





Egy utasszállító hajó süllyedni kezdett, az utasok pedig rémülten szaladgáltak jobbra-balra.
Csak egy gyerek volt nyugodt. Megragadta egy rémült utas, majd megkérdezte tőle: " Te nem félsz fiam? Vészhelyzet van! Lehet, hogy nem tudjuk elkerülni azt, hogy a hajó elsüllyedjen!"
A gyermek nyugodtan válaszolt: " Az én apám a kapitány. Ezért tudom, hogy semmi okom az aggodalomra. Ő mindent kézben tart."
Tényleg az apánk Isten? Igen! Mindazoknak akik befogadták Krisztust, akik az Atya feláldozott annak érdekében, hogy örökbe fogadhasson minket a Szentlélek által. Sőt! Voltaképp lelki értelemben csak kétféle apától származhatunk:
1. Az ördögtől, a hazugság atyjától.
2. A mennyei Atyától.
Te befogadtad-e már Krisztust? Átadtad-e már bűneid, elrontott életed Neki, hogy golgotai áldozata által, feltámadása által eltörölhesse azokat és az Ő igazságát neked ajándékozhassa?
Ha, igen, akkor a Szentlélek ajándékát is neked adja az Atya, a Szentlélek által pedig, újjászületés csodája által, Isten gyermekévé válsz.
Milyen csodálatos tudni, hogy a mi mennyei Apánk mögöttünk van, támogat, tanácsol, segít minden döntésünkben.
Az Ő szeretett. értékelt gyermekei vagyunk. Aki minket segít, az olyan, mintha Vele tenne jót, aki minket bánt, az olyan mintha az Ő szeme fényét bántaná.
A Róma 8:15-ben használt "Abba" szó, magyarul annyit jelent: " apukánk". Ennyire közel vagyunk az Isten szívéhez, az Ő gyermekeiként.
Milyen név fejezhetné ki jobban, hogy milyen közeli lett számunkra az Atya Krisztusban, mint az Abba?


IMA: Drága mennyei apukám, engedd meg ma, hogy megerősödjek, megpihenjek és feléledjek szerető karjaidban.





Köszönöm, hogy tudhatom, bármi is jön az életemben, a Te szereteted körülvesz engem. Annyi árva ember van a világban, tégy késszé megosztani velük is, hogy vársz rájuk is, örökbe szeretnéd fogadni őket is Krisztus által. Micsoda csodálatos evangélium. Krisztus nevében, köszönöm, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...