2019. október 25., péntek

Akiket Isten tanít...

Vezess hűségesen, és taníts engem, mert te vagy szabadító Istenem, mindig benned reménykedem.
25. Zsoltár 5. vers





A Bibliában olvasható bölcsesség könyvekből (Prédikátor könyve, Példabeszédek könyve), melyeket Salamon király által adta nekünk a Szentlélek, világosan kiderül, hogy tiszta szív nélkül sosem ismerhető meg Isten örökkévaló igazsága.
Egy csalárd lélekben sosem vesz lakozást Isten bölcsességének a Lelke, sem egy olyan testből nem lehet Isten Lelkének a temploma, amelyik a bűn eszköze.
Az Istentől jövő bölcsesség mindig az alázattal és a megigazulással hozható összefüggésbe és a szentségre való törekvés nélkül senkinek az életében nem vehet lakozást Isten bölcsessége.
Meg kell tanulnunk, hogy az igazság nemcsak a helyes bibliai tanítás elsajátítását, vallását jelenti, hiszen életbevágóan fontos, hogy a Szentlélek minden igazságra elvezető jelenléte tanítson minket nap, mint nap.

IMA: Istenünk, Te hűséges vagy, maga vagy a Hűség. Te vagy az, aki az örökkévaló igazságra taníthatsz minket, amely a Szentlélek által, a Krisztusban vetett hit által üdvösségre vezethet minket. Szeretnénk alázatosan benned reménykedni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...