2019. október 24., csütörtök

A mennyei világosság ajándéka!

Felele Jézus: Semmi hatalmad sem volna rajtam, ha felülről nem adatott volna néked: nagyobb bűne van azért annak, a ki a te kezedbe adott engem. János evangéliuma 19. fejezet 11. vers



Világszerte találkozhatunk olyan keresztény emberekkel, akik a Szentlélek vezetése nélkül akarják értelmezni, hirdetni és megélni a Bibliát.
Ezek az emberek azt hiszik, hogy csupán az elméjükre hagyatkozva megélhetik a hitéletüket.
Nem ismerhetjük meg az igazságot, a Szentlélek segítsége nélkül. Csak Ő tud elvezetni minket minden igazságra. Bemagolhatunk hitvallást, tanulhatunk folyamatosan Istenről, de az igazság ismeretére a Szentlélek nélkül sosem fogunk eljutni.
A legragyogóbb elme is csődöt mond az Isten nagyságos dolgait szemlélve.
Ahhoz, hogy megértsük Isten üzenetét, szükségünk van Annak a tolmácsolására, Aki ihlette az egész Bibliát.
Pilátusnak hatalom adatott felülről, hogy megítélje mi az igazság és megbüntesse az igazságtalanságot, gonoszságot, de az már nem adatott neki, hogy felismerje az előtte álló megtestesült Igazságot.
Ne csodálkozzunk hát, hogy ma is halálba "adjuk" az Isten kijelentett igazságát különböző előnyökért, testünk kívánságaiért. Mindez tudatlanságból, vakságból fakad és, ha a Szentlélek vezetését kérjük, hogy megvilágosítsa értelmünket, Isten elnézi a tudatlanság idejét és megragadhatjuk az örök élet ajándékát.
Csodálatos dolog megszentelt életet élni, de még csodálatosabb, ha a Szentlélek megszenteli az elménket is.
Boldog az az ember, aki Isten tökéletes szeretetének áldásait élvezi, akinek elméje összekapcsolódott a Szentlélek által az Isten dolgaival, látja, tudja, érti az Isten nagyságos dolgait, és ebből fakadóan helyes ítélőképességgel rendelkezik, aminek köszönhetően helyes, Istent dicsőítő döntéseket tud hozni.


IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. A Te bölcsességedhez képest, a mi emberi bölcsességünk értelmetlen butaság. Nem csoda hát, hogy szükségünk van Szentlelked vezetésére, tanítására, hogy megértsük a Te dolgaid. Szenteld meg szívünk, elménk, életünk, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...