2019. október 23., szerda

Élő ismeret a Szentlélek által!

A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni.
Korinthusiakhoz írt levél 2. fejezet 14. vers



Amikor a Szentlélek megvilágosítja egy ember szívét, elméjét, akkor elkezdi látni azokat a dolgokat, amiket addig még sosem látott, elkezd olyan tudásra szert tenni, aminek sosem volt addigi élete során birtokában. Olyan lelki tudás ez, amit a legnagyobb és legbölcsebb gondolkodók sem ismerhetnek meg Isten Szentlelke nélkül.
A lelki ember mély tudással rendelkezik Isten dolgairól és nincs szüksége további bizonyítékra, mert Isten szavának tekintélye bőven elegendő a számukra.
Nem véletlenül döntött úgy Isten, hogy hit által és nem a véges értelmünknek szóló érvek és bizonyítékok által fog üdvözíteni embereket.
A földi elménkkel felfogni az Istent és Isten dolgait olyan, mintha egy kiskanállal akarnánk kimerni egy óceánt.
Amikor a Szentlélek által megismerjük Istent, Isten dolgait, az tökéletesen meggyőző és a lelkünket tökéletesen megelégítő ismeret.
Csakis a Szentlélek által nyílnak meg számunkra a Biblia „titkai”. Aki csupán fizikai szemmel, elmével akarja olvasni a Bibliát, az nem fogja meglátni az Isten dicsőségét ebben a könyvben és a lelke számára tökéletes táplálékot sem fogja felfedezni benne.
Ha tehát nem értjük az Isten dolgait, az nem Istent, hanem minket jellemez. Ha nincs mennyei bölcsességünk, kérjük a Szentlélek világosságát, segítségét valahányszor olvassuk, hallgatjuk Isten szavát.

IMA: Istenünk, a mi értelmünk kevés ahhoz, hogy megértsük nagyságos dolgaidat. Kérünk, nyisd meg szívünket, szemünket a Szentlélek által, hogy minden egyes olvasó, megértse, komolyan vegye, és hit által elfogadja a nekünk szóló örömhírt. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...