2019. október 22., kedd

Kinek a szolgája vagy?

"Íme, az én szolgám, akit kiválasztottam, akit én szeretek, akit kedvel a lelkem! Lelkemet adom neki, és igaz ítéletet hirdet a népeknek.
Máté evangéliuma 12. fejezet 18. vers



Az egyik legnemesebb kérdés, amit csak feltehetünk: Kihez hasonló Isten? Az Isten beszédében pedig világos választ kapunk erre a fontos kérdésre: Az Isten olyan, mint Krisztus.

Krisztus egy az Atyával és egy a Szentlélekkel is, tehát amikor Ő testben járt Júdea utcáin, többször is kihangsúlyozta, hogy csak az Atya akaratát cselekedte és az Atyától kapott üzenetet hirdette a Szentlélek által. Ezért mondta, hogy aki látta a Fiút, az látta az Atyát is. Továbbá azt is említette, hogy Ő és az Atya egyek. Amit Krisztus tett, azt tette volna az Atya is, amit Krisztus mondott, pontosan azt mondta volna az Atya is.

A Szentlélekről is kijelenthetjük, hogy az Atya és a Fiú természetéhez teljesen hasonló. Amit gondolunk az Atya és a Fiú természetéről, pontosan ugyanaz jellemző a Szentlélekre is.

Szomorú tény, hogy félretettük a lelki énekeket, amelyek Istenről énekeltek, mint Atyáról, Fiúról és Szentlélekről és helyettük olyan énekeket éneklünk, amelyek rólunk szólnak.

Kinek a szolgálatában állsz? Ha Isten szolgája vagy, akkor te is minden egyes nap, a Szentlélek által végzett megszentelődés által, a szentháromság természetét egyre inkább magadénak tudhatod.

Ha viszont az ördög szolgálatában állsz, akkor sajnos minden egyes nappal az ördöghöz válsz hasonlóvá. Egyre aljasabbá, egyre korruptabbá, egyre gonoszabbá válsz.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus által megismertetted magad velünk, hogy az Ő halála, feltámadása által a bűnbánó embert, aki Beléd veti teljes hitét és bizalmát, családodba fogadhasd a Szentlélek által. Szeretnénk mi is Krisztus képmására formálódni. Érints meg minket ma Istenünk, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...