2019. október 21., hétfő

Ma van a megtérés ideje!

Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.
Ézsaiás könyve 55. fejezet 7. vers



A megtérés nem egy egyházi kifejezés amit a papok találtak ki. A megtérés egy régies szó amit mai szóval visszatérésnek, hazatérésnek mondunk.
A Biblia beszél az ember gonosz állapotáról, amiből nincs menekvés saját erőnkből.
"Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs, a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy is."
Róma 3:12
Mit jelent a megtérés a gyakorlatban?
Először is, bűnbánatot jelent vagyis annak elismerését, hogy bűnösek vagyunk és őszinte bűnbánatra jutást a Szentlélek által.
Megtörtént-e már ez az életedben? Nekem teljesen mindegy melyik egyház tagja vagy, megtérés és újjászületés nélkül nem láthatod meg Isten országát.
Másodszor, megalázkodást jelent elsősorban Isten előtt és azok előtt is akik ellen vétkeztünk.
Milyen sok ember hiszi azt önmagáról, hogy meg van térve miközben szerelmes önmagába és a gőg az úr az életében.
Megalázkodtál már Isten előtt? Esetleg még mindig magadat tömjénezed?
Harmadszor, a megtérés azt jelenti, hogy Krisztus engesztelő áldozatát személyesen elfogadod és segítségül hívod Krisztus nevét.
Ezáltal megszabadulhatsz a múltban elkövetett bűneid terhe alól és új életet kezdhetsz Istennel.
Hiszed, hogy Isten megbocsátotta a te bűneid is Krisztus miatt?
Negyedszer, a bűnök őszinte, töredelmes szívű megvallása.
Sajnos hallottam már olyan megtéréstörténetet is, ahol a megtérő dicsekedett azzal, hogy hány nőt csábított el "megtérése" előtt.
A bűneinkkel való dicsekedés nem egyenlő a bűneink töredelmes megvallásával.
Megvallottad már a bűneid? Esetleg még mindig azzal álltatod magad, hogy nem vagy bűnös és Isten hazudik amikor ezt mondja a Bibliában?
Elszakadás a bűnös életmódtól, ezek elhagyása és odaszánni magad a Jézus Krisztus követésére.
" Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember!"
Ha te napközben paráználkodsz, hazudsz, csalsz, irigykedsz, fösvénykedsz, anyagias vagy és még hosszan sorolhatnánk, este pedig "töredelmesen szánod-bánod", másnap pedig megint a bűneidben élsz, ne vezesd félre magad:
Te nem vagy megtérve és nem vagy újjászületve sem.
Aki megtért, az meghalt a bűn számára, és a Szentlélek újjászülő ereje által megszabadult a bűnei fogságából. Ha vétkezik is az újjászületett ember, nem maradhat a bűnben, mert Istentől kapott új természete van és gyűlöli a bűnt.
Megtértél-e már? Mit hiszel? Azt gondolod az egyházad ceremóniái üdvözíteni fognak megtérés nélkül is? Azt hiszed, hogy élhetsz a bűneid mocskában és a tied lehet az Isten országa is?
Szeretlek annyira ismeretlenül is, hogy tudtodra adjam, így nem fogsz üdvözülni.
Térj meg! Ma van a megtérés napja számodra! Talán soha többé nem lesz rá lehetőséged!

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy hívogatsz minket szelíden az örök életre. Köszönjük Krisztus kereszthalálát és feltámadását. Köszönjük, hogy aki megtért, annak Krisztus igazságát és szentségét ajándékoztad és ezért elfogadható és méltó az örök életre. Nyugtalaníts Lelked által minden olyan olvasót aki még nem ismer Téged és nem is akar visszatérni Hozzád. Hadd ismerjék fel az örök élettel való tévhiteket életükben és építsenek Rád, az igazságra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...