2019. október 20., vasárnap

Amikor eljön az ébredés...



Amikor Abrám kilencvenkilenc éves volt, megjelent Abrámnak az ÚR, és ezt mondta neki: Én vagyok a mindenható Isten. Járj énelőttem, és légy feddhetetlen!
Ekkor Abrám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes első levele 17. fejezet 1, 3. vers



Azt láthatjuk napjainkban, sajnos túl sok közösségben mi történik amikor a Szentlélek kivonul a közösségből és a gyülekezet alszik mélyen lelki értelemben.
Mi történik a gyülekezetben akkor amikor az Isten Szentlelke elkezdi a lelki ébresztgetés munkáját?
Először is a gyülekezet megkapja az igazi, őszinte Isten dicsőítés ajándékát.
Nem arról a "dicsőítésről" van szó amelyik csupán szervezés és érzelmi manipuláció eredménye.
Ez a Szentlélek ajándéka, amelynek az alapja az, hogy az emberek éhezni és szomjazni kezdik Isten jelenlétét. Nemcsak vasárnapra vagy különleges konferenciákra, hanem életük minden pillanatában jelen lesz ez életükben.
Amikor az Isten betölti ezt a lelki éhséget, szomjúságot egy ember életében, annak eredményeképpen születik meg életében az igazi dicsőítés képessége.
A megújult életű hívők szeretik őszintén dicsőíteni Istent, azért, mert Isten szólt hozzájuk és megismerték Őt úgy, mint a mindenható Istent.
Aki sosem találkozott az élő Istennel, aki sosem hallotta Isten hangját, annak az elméjében egy olyan kép él Istenről, amivel megrövidíti, lefokozza, módosítja Isten dicsőségét és nagyságát, hogy semmi köze nem lesz annak ahhoz az Istenhez, akivel Ézsaiás találkozott, és akiről azt mondta, hogy mindenható és a magasságban lakozik.
Akkor pedig ne csodálkozzunk, ha a magunk által létrehozott gyenge és hamis istenképből fakadóan nem bízunk határtalanul a Mindenható és Örökkévaló Istenben.
A legszebb dicsőítést nem biztos, hogy Isten mindig a sportcsarnokok koncertjein hallja, sok esetben talán egy idős ember vagy asszony az Isten igazi ismeretéből fakadó dudorászása a legkedvesebb Előtte.


IMA: Istenünk, szeretnénk éhezni és szomjazni Utánad. Elismerjük, hogy Nélküled nincs élet bennünk és közösségeinkben, egyházainkban sem. Könyörülj rajtunk, hogy ne vezessük félre magunkat vagy egymást, hanem Veled találkozva a mienk legyen a dicsőítés valódi ajándéka. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...